GÜNCEL

‘Basına Özgürlük’ sesi Çatalca’dan yükseldi

Basın Platformu organizasyonu ve Green Life Arsa katkılarıyla Çatalca’da 24 Temmuz Basın Bayramı piknik etkinliği düzenlendi. Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in de katıldığı piknikte, basın özgürlüğünün ve gazetecilerin refahlarının toplum sağlığı ile yönetimdeki şeffaflık anlamında önemine vurgu yapıldı.

Abone Ol

İstanbul'da görev yapan gazetecilerin oluşturduğu ve başkanlığını Mehmet Remiz Tanış'ın yaptığı Basın Platformu, 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında Çatalca Can Usta Mangal Kasap Kır Bahçesi'nde piknik ve eğlence programı düzenledi.

Programa Çatalca Kaymakamı ve yerel, ulusal medyadan basın kuruluşu temsilcileri katıldı. Etkinlikte, basına uygulanan sansür, baskı ve ekonomik yaptırımlara dikkat çekildi. Basın özgürlüğü için yüksek sesle taleplerin dile getirildiği programda, fasıl müzik ve oyun havaları eşliğinde katılımcılar keyifli bir gün geçirdi.

TANIŞ: BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR

Basın Platformu Başkanı Mehmet Remzi Tanış davetlilere hitap ederek, “116 yıl önce bu tarihi mücadele başladı ve biz de özgür basını temsil eden bu güzel günde bir araya geldik. Basın özgürlüğünün temeli bu tarihte atıldı.

Ancak bugün basın özgürlüğünden bahsetmemiz çok zor. Sansür ve ifade özgürlüğünün kısıtlanması canımızı çok yakıyor. Bugün burada basın özgürlüğü atmosferini daha sıcak bir atmosferde hatırlamak için güzel bir fırsat bulduk. Demokrasimizin temel taşıdır basın özgürlüğü. 24 Temmuz bu önemli mücadelenin hatırlatıcısıdır. Hep birlikte bu mücadeleyi sürdürmeye her zamankinden daha fazla kararlıyız. Katılımınız için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM ERMİŞ: ÖZGÜR BASIN BİZ İDARECİLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Pikniğe katılan ve Basın Platformu Başkanı Mehmet Remzi Tanış’la da 10 yıllık bir dostluğunun olduğunu ifade eden Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de kısa bir konuşma yaptı.

Ermiş, “Basın Platformu Başkanı Remzi Bey’le 10 yıllık dostluğumuz var. Mardin Kızıltepe’deki görevim esnasında tanışmıştık kendisiyle. Sizi burada Çatalca gibi güzel ilçemizde ağırladığımız için çok mutluyum.” dedi.

Ermiş basında özgürlüğün önemine dikkat çekerek, “Basının özgür olması şeffaflığa önem veren idareciler için çok kıymetli. Bu bizim için bir şans. Basın mensubu arkadaşlarla aramızı hep iyi tutmaya çalışıyoruz. Ancak samimi bir gazetecilik yapılması lazım yoksa biliyorsunuz telefonu eline alıp gazeteci diye geçinen birçok kimseler de mevcut. Bu bağlamda gazetecilik birikim, kültür ve bir arkaplanla olur. Emek veren ve işini hakkıyla yapan tüm gazetecilerimizin bayramlarını içtenlikle kutluyorum.” diye konuştu.

BOSTANCI: BASIN MAHŞERİ VE KAMU VİCDANININ SESİDİR

Green Life Arsa’dan Yunus Bostancı da kısa bir konuşma yaparak, “Bugün sizi ağırlamaktan onur duydum. Basın mahşeri ve kamu vicdanı oluşturmak amacıyla çok önemli. 24 Temmuz sansürün kaldırılması ve Basın Özgürlüğü Bayramı’nızı en samimi duygularımla kutlarım” dedi.

Çalışmaları nedeniyle ödüllendirilen Basın Platformu Yönetim Kurulu Üyeleri plaketlerini alarak hatıra fotoğrafı çekildiler.

Piknik organizasyonu canlı müzik ve oyun havalarıyla devam etti. Organizasyon sonunda tüm basın emekçileri birlikte güçlü bir tablo görüntüsü vererek bu anı ölümsüzleştirdiler. Fazıl Anıl Kılıçlı