19 Mayıs Gençlik Festivali kapsamında düzenlenen en renkli etkinlik 19 Mayıs akşamı gerçekleştirildi. Saat 18.00’de Ortaköy’de toplanan vatandaşlarımız, Barbaros Meydanı’na uzanan Rengarenk Beşiktaş Koşusu'na katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da gençlerle birlikte Barbaros Meydanı’na kadar koşarak koşuyu tamamladı. Binlerce katılımcının toz boyalarla boyanarak koştuğu anlar renkli görüntülere sahne oldu.

Koşunun sona erdiği Barbaros Meydanı’nda konuşan Başkan Rıza Akpolat, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliği hepiniz hoş geldiniz. Muhteşem görünüyorsunuz. Bu bayramı en çok siz hak ediyorsunuz. İyi bir gelecek, eğitim, eşitlik, demokrasi, özgürlük sizin hakkınız. Cumhuriyet en çok sizin hakkınız. Bu bayramı doya doya kutlayın diye Ulu Önder sizlere armağan etti. Bayramınız kutlu olsun. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz” ifadelerini kullandı.

Çalık Atatürk'ün o fotoğrafını hediye etti Çalık Atatürk'ün o fotoğrafını hediye etti

Başkan Akpolat: "Milli Bayramlar En Güzel Beşiktaş’ta Kutlanır"

Konuşmasında Beşiktaş’ın tarihsel önemine değinen Başkan Rıza Akpolat şunları söyledi: “Burası çok özel bir nokta. Bütün milli bayramlar en güzel Beşiktaş’ta kutlanır. Çünkü burası kaptan-ı deryaların, Barbaros Hayreddin’in kenti. Burası Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in yaşadığı bütün Kurtuluş Savaşı’nın planlarını yaptığı, cumhuriyet fikrini geliştirdiği yer. İngiliz zırhlıları Dolmabahçe önüne geldiğinde ‘Geldikleri Gibi Giderler’ dediği yerdir burası. Dolayısıyla Beşiktaş demek özgürlük, demokrasi, eşitlik demek. Beşiktaş demek hürriyet, cumhuriyet demek. Beşiktaş demek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk demek. Gençlik Festivalimize 16 Mayıs günü başladık. Çünkü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Mayıs günü bağımsızlık mücadelesinin ilk adımını Beşiktaş’ta atmıştır. Önce Şişli’deki evinden çıkmış, Akaretler’de anne duası almış sonra Beşiktaş Meydanı’na gelmiş Kartal İstimbotu’na binip Karaköy’den Bandırma Vapuru’na geçerek Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Dolayısıyla biz yola çıktığı 16 Mayıs’ı bayram olarak kabul ederiz ve 19 Mayıs kutlamalarını 16’sında başlatırız. Bugün festivalimizin son günündeyiz. Milli bayramlarımızı, festivallerimizi yasaklayanlara inat, Atatürk demekten çekinenlere inat, milli bayramlarımızı doya doya kutlayacağız.”

Gençliğin Ata’ya Cevabı Hep Beraber Okundu

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat konuşmasının sonunda "Gençliğin Ata’ya Cevabı"nı önce kendisi okudu ardından alanda bulunan gençlerden kendisini tekrar etmelerini istedi. “Ey Büyük Atatürk, bizler gösterdiğin hedefe ulaşmak için ant içtik. Çağdaş uygarlık için atan yürekler senden aldığı güçle çarpıyor. İlkelerini savunmayı, ilkelerini korumayı, ilkelerini yaşatmayı namus ve şeref borcu sayıyoruz. Her zaman iyinin, her zaman güzelin ve doğrunun savunucusu olacağız” ifadeleri alandaki gençlere hem coşku hem de duygu dolu anlar yaşattı.

Beşiktaş’ta Önce Murda Sonra Hadise Rüzgarı Esti

Saatler 20.00’yi gösterdiğinde rap müziğin başarılı temsilcilerinden Murda, sevilen parçalarını Beşiktaş’taki gençler için seslendirdi. 21.30’da ise sahneye pop müziğin güçlü kadın seslerinden Hadise çıktı. İlk olarak 10. yıl marşını seslendiren sanatçıya tüm dinleyiciler hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla eşlik etti. Hadise, 'Feryat', 'Mesajımı Almıştır O', 'Prenses' ve 'Hadi Deli Oğlan' gibi sevilen birçok şarkısını alanı dolduran kalabalıkla birlikte söyledi. Sahne şovlarıyla izleyicileri büyüleyen Hadise, Rapçi Murda ile de bir düet yaptı. On binlerce kişi hem şarkılara eşlik etti hem de telefonlarının ışığını açıp gecenin karanlığını Barbaros Meydanı’nda aydınlattı. 19 Mayıs Festivali beş günün ardından Hadise konseriyle sona erdi.

Editör: Editör Yazar