Küçükçekmeceli gençler bilimin izinde şenleniyor. Fevzi Çakmak Meydanı’nda başlayan ‘Küçükçekmece Bilimin İzinde Şenleniyor’ etkinliğinde öğrenciler icatlarını sergilemeye başladı.

2 gün sürecek bilim şenliğinde onlarca etkinlik yapılacak. Halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinliğe Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu katıldı.

‘Şiddet gören kadına rehber olacak’ ‘Şiddet gören kadına rehber olacak’

ANTEPLİOĞLU: KAMUNUN ÜSTÜNE DÜŞEN SORUMLULUK FAZLA

Etkinlikte konuşan Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, “Gençlerimizin bilimsel ve kültürel gelişiminde tüm kamu kurumlarının büyük sorumluluğu var. Proje yürütücüsü Leyla Arattan’a özellikle teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerimize inşallah bundan sonra da destek olacağız ve birlikte güzel şeyler ortaya koyacağız.” dedi.

PROJE ÖZETİ

Türkiye'nin 7. büyük ilçesi olan Küçükçekmece'de, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü olarak 2023 Eğitim Vizyonu'nun ve Türkiye yüzyılının inşasının temeli olan bilime sevdalı, bilim kültürüne meraklı ve duyarlı, nitelikli, evrensel değerleri bilen, bilim okuryazarı bireyler yetiştirmek için amacımız; okul dışındaki ortak öğrenme ve uygulama alanında eğitimin tüm paydaşlarını bir araya getirmek ve dezavantajlı gruplar için de şartları eşitlemek ve bu sayede halkımıza bilimin aynasını tutmayı amaçlamaktır. Şenliğimizin, 40.000 katılımcı ve uzman liderlerimizle gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Farklı kademelerdeki öğrenci gruplarının hatta bazı atölyelerde ortak kazanımlarla birden fazla kademedeki katılımcıların bir araya geleceği, tüm ilimize ulaşabileceğimiz bir şenlik planlanmaktadır. Şenliğimiz, disiplinlerarası atölye ve etkinlikleriyle hem farklı sosyo-ekonomik düzeydeki ailelerimiz hem deprem bölgesinden gelen hem Sevgi Evleri'ndeki katılımcılarımız hem de ilçemizde yaşayan göçmenlerimiz ve imkânları farklılık gösteren okullarımız açısından kaynaştırıcı olacaktır. Özel gereksinimli bireyler için de atölyeler planlanmıştır. Böylece bilim şenliğimizle hem akademik başarı hem bilimsel etkinlik ve yarışmalara katılımın artarak devam etmesi hedeflenmektedir. Bilim şenliğimizde bilimin fen, mühendislik, sanat, doğa, teknoloji, bilişim, spor ile iç içe olduğu içerikler hazırlanmıştır. Her yaş grubundan öğrenci ve vatandaşlarımızın hazırbulunuşluk düzeylerine uygun etkinliklere katılım sağlamaları amaçlanmıştır. Şenlikte katılımcılar; Kriptografi, Takım Yıldızlarıyla 3D, Hazine Avı, Gişimcilik-Swot Analizi, Robotik, Böcek Oteli, Kutuplara Yolculuk, Biyomimikri, Görünmeyen Dünyaya Yolculuk, Siber Güvenlik, Afet Okuryazarlığı, Yogayı Birlikte Keşfedelim, Biyoplastik, Quilling ile Aritmetik, Yeşil Stüdyo, Oryantiring, Legohips, DNA'yı Gördün mü? , Model Uçak gibi multidisipliner atölyelerin yanı sıra akademisyenlerimizle bilimsel seminerler; Robot Yarışması, İHA Gösterisi, Planetaryum, Anadolu Masalları, Pop-Art Sergisi, "Bilim Kürsüsünde Rol Alma" Tiyatrosu, "Bilim ve Ötesi" Münazara Turnuvası, TÜBİTAK Retro Kafe, Tübitak?SIZ Dünya Kısa Film Gösterimi, İllüzyon Değil Bilim Şov gibi etkinliklerle eleştirel düşünme, iş birliği, iletişim, yaratıcılık, bilgi teknolojileri gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirme, bilim ve eğlenceyi TÜBİTAK ile yaşama imkânı bulacaklardır.

Editör: Editör Yazar