DÜNYA

Büyük depremde kimse ölmedi; Filipinlilerin kaderinde depremden ölmek yok

Filipinler'in Sangay bölgesinde 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından ise can ve mal kaybı bildirilmedi.

Abone Ol

Filipinler'in Sangay bölgesinde, bugün 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Sangay bölgesinin 106 kilometre güneybatısında olduğu belirtildi.

ŞİDDETLİ DEPREM

USGS, depremin yaklaşık 620 kilometre derinlikte kaydedildiğini bildirdi. Bu büyüklükteki bir depremin derinliği, sarsıntının geniş bir alanda hissedilmesine rağmen, yüzeydeki hasar riskini azaltabilir.

Depremin ardından herhangi bir tsunami uyarısı yapılmadı. Yetkililer, deprem sonrası tsunami tehlikesi olmadığına dair açıklamalarda bulundu.

CAN KAYBI YOK

Şu ana kadar depremin can ya da mal kaybına yol açtığına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Yetkililer, bölgedeki durumu yakından takip ediyor ve hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.

Yetkililer, bölgede artçı sarsıntılar olabileceği uyarısında bulundu. Halkın tedbirli olması ve güvenli alanlarda bulunması gerektiği belirtildi. 

Filipinler, Pasifik Ateş Çemberi olarak bilinen sismik açıdan aktif bir bölgede yer alıyor ve bu nedenle sık sık depremlerle karşılaşıyor. Sangay bölgesinde meydana gelen bu büyük deprem, sismik aktivitenin ne kadar güçlü olabileceğini bir kez daha gösterdi.

FİLİPİNLİLERİN KADERİNDE DEPREMDEN ÖLÜM YOK MU?

Türkiye'de yaşanan her büyük depremin ardından yiten canların ardından 'kader' açıklaması yapıldığını biliyoruz. Peki daha büyük depremlerin yaşandığı bu ülkelerde yaşayan insanların kaderinde neden hiç depremden ölmek yok?