6 Haziran 2024 tarihli Büyükçekmece Belediye Meclis kararıyla satışa çıkartılan Celaliye Mahallesi 539,75 m2 yüzölçümlü 845 ada 23 parsel sayılı taşınmaz Celaliye-Kamiloba Uygulama İmar Planı’nda “konut alanında” kalmakta olup geçici olarak çocuk parkına dönüştürülmüştü.

AKSU’LU SARIYER’DE İBB TAM GAZ AKSU’LU SARIYER’DE İBB TAM GAZ

Celaliye Mahallesi’ndeki aynı parselin karşısında bulunan 846 ada 23 parsel sayılı taşınmaz da aynı imar planında “konut alanı” olarak planlanmıştır. Aynı metrekarelik bu parselin ağaç örtüsü daha fazla olduğundan çocuk parkı yapılmasına karar verilmiş ve içinde daha az ağaç bulunan diğer parselin satış işlemi yapılmıştır. Ancak satış işlemi gerçekleşmeden önce Emlak İstimlak Müdürlüğümüzce bölge sakinlerine yerin satışa çıkartıldığı ve kendilerinin de ihaleye girip burayı alabilme imkanları olduğu bildirilmiştir.  

Ayrıca bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi herhangi bir plan değişikliğine gidilmemiştir. Söz konusu parseller 2000 onaylı Celaliye-Kamiloba Uygulama İmar Planı’nda “konut alanı” fonksiyonu verilerek planlanmış olup, Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu alanlarda herhangi bir plan değişikliği  yapılmamıştır.

Basınımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.