Çekmeköy Belediyesi, ilçedeki 15 devlet lisesinde eğitim gören ve bu yıl mezun olarak yeni bir hayata adım atacak olan 2 bin 318 lise son sınıf öğrencisinin mezuniyet törenlerini organize ediyor. Mezun olacak öğrencileri eğitim gördükleri okullarından servislerle Ömerli Görsel Sanatlar Merkezi’ne getirildi. Törenin yapıldığı salonda DJ eşliğinde doyasıya eğlenen gençler kep atıp mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar.

6 Haziran’a kadar devam edecek törenlerin tamamı Çekmeköy Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşecek.

İLK TÖREN

Mezuniyet törenlerinin ilki dün Ömerli Hikmet Tevfik Ataman Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri için yapıldı. Öğrencilerin sınıflarıyla ve isimleriyle tek tek anons edilerek sahneye davet edilip Başkan Çerkez’in teşekkür belgeleri takdim edilmesiyle başlayan törenlerde, bayrak ve flama devir teslim töreni ile okul dönem birincisinin konuşması da yapıldı. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in ev sahipliğinde düzenlenen mezuniyet törenine Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü vekaleten Şube Müdürü İbrahim Ozan ve veliler katıldı.

ÇERKEZ: ENERJİNİZE, PROJELERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR

Küçükçekmece'nin Sokakları Çocuk Sesleriyle Şenlendi! Küçükçekmece'nin Sokakları Çocuk Sesleriyle Şenlendi!

Törenin yapıldığı salonda alkışlarla karşılanan Belediye Başkanı Orhan Çerkez yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünün ne kadar önemli, anlamlı olduğunu bir kez daha görmekten mutluluk duyuyorum. Hepinizin gözlerinde o ümidi görüyorum. Çekmeköy’ün ve ülkemizin parlak geleceğini inşa edecek olan gençlerimizin mezuniyet töreninde bulunmaktan onur duyuyorum. Sizler, uzun ve zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız ve şimdi yeni bir başlangıcın eşiğindesiniz. Hepinizi yürekten kutluyorum.

“OMUZ OMUZA, EL ELE YÜRÜYECEĞİZ”

Sizler gibi bizlerde Çekmeköy’de yeni bir başlangıcın eşiğinden adımımızı attık. Bugün sizlerin günü, bu kürsüye siyaset yapmak ve uzun cümleler kurup, sizleri sıkmak için çıkmadım. Sadece şunu ifade edeceğim. İlçemizde gençlerimizle  beraber omuz omuza, el ele yürüyerek Çekmeköy’e hizmetle komşularımın refahı, mutluluğu, huzuru için tarih yazacağız. Yeter ki bana inanın, bana güvenin. Kibirden uzak, herkesin ve her kesimin hayatına dokunacak bir hizmet anlayışım var. Yanımda olun enerjinize ve geleceğe yönelik projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var.

“HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ”

Çekmeköy’ü sanatın, kültürün, huzurun ilçesi yapmak için yola çıktık. Çekmeköy’ün her bir sokağında, mahallesinde, kültür merkezinde gençlere, çocuklara dönük sanat etkinliklerimiz hız kesmeden devam edecek. Genç kardeşlerim hepinize başarılar diliyorum. Geleceğiniz aydınlık, yolunuz açık olsun. Bugün doyasıya eğlenin. Çekmeköy Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağımızı ve sizlere destek vereceğimizi bilin. Sizleri, kıymetli ailelerinizi, öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi yürekten tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum…

Editör: Editör Yazar