YAZ SEZONUNUN İLK ETKİNLİĞİNİ KADINLAR YAPTI

Sefaköy Iğdırlılar Derneği, yaz dönemi faaliyetlerine kadın dayanışmasını güçlendiren anlamlı bir etkinlikle merhaba dedi. Sefaköy Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, başkan Cafer Yıldırım’ın göreve gelmesiyle birlikte kadınların toplumdaki ve dernekteki yerine daha çok dikkat çekmeye başlıyor. Buluşma, derneğin geleceğinde daha fazla etkinliğe ev sahipliği yapacağının sinyallerini verdi.

DEMİRKAYA: BU GÜZEL TOPLULUĞUMUZU BÜYÜTECEĞİZ

Hepiniz hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Ferah Demirkaya, “Bu derneğimizi büyütmek hepimizin emeği olacak. Bugün bir yeniden doğuştur. El birliğiyle bu güzel topluluğumuzu büyütecek ve güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Sayın başkanımız Cafer bey ve Kadın Kolları Başkanımız Hülya hanıma bu güzel ortamı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Devamının çok daha güzel bir şekilde daha coşkulu daha kabalık şekilde olmasını temenni ediyorum.” dedi.

YILDIRIM: YENİ DÖNEMDE DAHA FAZLA ETKİNLİK

Başkan Cafer Yıldırım, derneğin geleceği hakkında olumlu mesajlar verdi. Göreve gelmesiyle birlikte daha fazla sosyal etkinlik ve organizasyon düzenlemeyi planladıklarını belirten Yıldırım, dernek üyelerinin birbirleriyle daha sık ve etkin bir şekilde iletişimde olmalarını hedeflediklerini söyledi.

Dernek Başkanı Cafer Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı;

“Bu organizasyonu düzenleyen kirvem Ferah hanım ve sevgili Hülya hanıma teşekkür ediyorum. Bugün toplanma amacımız kadınlarımızı bir araya getirmekti. Bu görevi bu iki arkadaşımız üstlendi. Bundan sonra her zaman birlikte olacağız. Bugün aldığınız kararlara riayet edeceğiz.”

HÜLYA KARAALİ: DERNEĞE KADIN ELİ DEĞECEK

Sefaköy Iğdırlılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Hülya Karaali, etkinlikte yaptığı konuşmada bu yeni dönemin önemine değinerek, “Bugün burada amacımız kadın kolunu oluşturalım gibi şeyler değil amacımız kadınlar olarak birlikte bir şeyler yapmak. Burada birlikte karar alacağız. Iğdırlı kadınlarımızı bir araya getirmek istiyoruz. Özellikle kültürümüzü yaşatalım, büyüklerimizi ziyarete gidelim. Biz kadınlar bu işlere el atmadığımız sürece olmuyor. Her şey kadınlarımızın elinden geçiyor. Daha önce de kadınlar olarak etkinlikler yaptık ama sonra pandemi vs. gibi şeyler oldu bir araya gelemedik. Bu yeni dönemde artık birlikte olacağız. Ben naçizane buradayım ancak başkanlık görevini başka bir arkadaşımız yapmak istiyorsa buyursun lütfen dediğim gibi hiç fark etmez burada hep beraber kararlar alacağız.” ifadelerini kullandı.

CELAL KARAALİ: BİZ ERKEKLERİ UTANDIRACAĞINIZDAN EMİNİM

Derneğin bir dönem başkanlığını da yapan Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali de kısa bir konuşma yaparak, öncelikle derneğin kuruluş amacı ve şimdiye kadar ki çalışmalardan söz etti. Karaali, “Derneğimiz 2010 yılında kuruldu biz kuruculardanız. Sırasıyla başkanlık görevlerini de yaptık. Adı üstünde bu kültür ve dayanışma derneği. Biz şimdiye kadar yönetim olarak çok iyi işler yaptık ancak kadın tarafımız çok zayıf kaldı. Bundan sonra umarım çoğalarak, daha aktif bir kadın kadrosuyla yola devam edeceğiz. Hatta biz erkeklere örnek olur ve bizleri kıskandırırlar.” ifadelerini kullandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kartal’da coşkuyla kutlandı Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kartal’da coşkuyla kutlandı

DAYANIŞMANIN GÜCÜ

Sefaköy Iğdırlılar Derneği, bu tür etkinliklerle sadece kendi üyeleri arasında değil, geniş toplum kesimleri arasında da birlik ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor. Kadınların sosyal hayatta daha aktif yer almalarını teşvik eden bu tür organizasyonların, toplumun her kesiminde olumlu etkiler yaratması bekleniyor.

Başkan Yıldırım, faaliyet sayısını artırarak daha fazla Iğdırlı ile temas kurup, ekonomiden sosyal hayata tüm alanlarda daha fazla yardımlaşma ve dayanışma sağlanacağını vurguladı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar