Çocukların eğlenceli ve verimli bir yaz dönemi geçirmesini hedefleyen festival, 7’den 70’e tüm mahalle sakinlerini bir araya getirdi. 3 Haziran Pazartesi günü İstiklal Mahallesi’ndeki Hacı Arif Şimşek Parkı’nda başlayan Ümraniye Çocuk Festivali, interaktif çocuk oyunları, animatörler, yarışmalar, şişme oyun parkurları, palyaço gösterileri, yüz boyama aktiviteleri ve çeşitli ikramlarla dolu bir program sundu. Animatörler eşliğinde doyasıya eğlenen çocuklar, yüz boyama için uzun kuyruklar oluşturdu. Bir haftada 13 bin çocuğu ağırlayan festival, 17 Temmuz Çarşamba günü Altınşehir Mahallesi’ndeki Kumru Parkı’nda sona erecek.

 

"ÇOCUKLARIMIZ MUTLUYSA BİZ DE MUTLUYUZ"

Başkan İsmet Yıldırım, "Mahallelerimizin misafiri olmaya devam ediyoruz. Festivale katılan her çocuğumuz tüm aktivitelerden ücretsiz bir şekilde yararlanıyor. Çocuklarımızın özgürce oynayabilmeleri için güvenli bir şekilde oyun gruplarımızı kurduk. İstiyoruz ki her bir evladımız doyasıya eğlensin. Çünkü onlar mutluysa biz de mutluyuz. Etkinliğimize çocuklarıyla birlikte katılan ve onların mutluluğuna şahit olan tüm ailelerimize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Eyüpsultan Belediyesi'nden 13 Bin 700 Metrekare Asfaltlama Eyüpsultan Belediyesi'nden 13 Bin 700 Metrekare Asfaltlama

Mahalledeki komşularıyla birlikte festivale katıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Ela Güler, en çok şişme oyun parkurunu sevdiğini belirterek, "Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Annesiyle birlikte sırada bekleyen Ali Çetin ise, "Festivale oyun oynamaya, eğlenmeye geldim. Burada ne istersem var. En çok da yüzümü boyatmayı sevdim. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Editör: Yusuf Hakkı Doğan