Uyku düzeni insanların tüm yaşantısını çok fazla etkiler. Uyku düzensizliği olduğunda, günlük hayatta karşılaşılan yorgunluk ve rahatsızlık hissi artar fakat bazı insanlar rahatça uyuyabilirken, bazıları ise uyuyamaz. Bunun nedeni ise; gün içinde kişinin yaşadığı stres, çok düşünme ve olayların nasıl sonuçlanacağı konusundaki endişelerdir. Son zamanlarda yaşanan deprem etkisi de çok önemli etken oldu. Depremden sonra görülen uykusuzluk problemi yaşayan insanlar çareyi uyku haplarında arıyor. 

Birçok kişinin uyku sorunu olduğu bilinir. En iyi kaliteli bir uyku için, uykusuzluk çekenler ne yapmalı sorularına yanıt arayan insanlar ekşi sözlük yazarlarının önerilerine ve yazdığı şeylere bakıp rahat bir uyku çekebilir miyim diye düşünerek önerileri uygulamaya başlıyor.

Bununla birlikte ekşi sözlük yazarları uyku kalitesini arttırmak için önerilerde bulunmaya devam ediyor. Çoğu sözlük yazarı duş almanın, temiz nevresimin, sporun, karanlık ve sessiz bir ortamın uyku kalitesini arttırdığını savunurken diğer yazarlar ise iyi, rahat bir yatağın ve yastığın arttırdığını söyledi. 

Ayrıca telefonu bir başka odaya koymanın, telefonla oynamayı uyumadan en az 2 saat önce bırakmanın da kaliteli bir uyku çekmeye iyi geleceği de sözlüğe yazılmış. Gece aç yatmak, çay, kahve, alkol tüketmemek işe yarayacaktır. 

Ekşi sözlük yazarları şu önerilerde de bulundu; 

Uyumadan önce meditasyon egzersizleri yapılıp hem mental olarak, hem de fiziksel olarak bedeniniz uykuya hazır hale getirilebilirsiniz.

Düzenli seks de uyku kalitesini arttırır.

Uyurken enstürmental beste ya da klasik müzik çalınabilir.

Ancak uykuyu en çok kaçıran şey overthinking yani 'aşırı düşünme' halidir. Bununla baş etmek ve durdurmak çoğu zaman zordur. Genellikle bu sorun, hayatınızdaki stresin kaynaklarından ya da özel hayatınızdaki duygusal çatışmalarınızdan ortaya çıkabilir. Bununla baş etmek için uyumadan önce bir şeylerle uğraşmak ve düşünceleri başka şeylere yönlendirmek işe yarayacaktır. Uykudan önce oyun oynanabilir, video izlenebilir ve şarkı dinlenebilir. Bunlar çok fazla düşünmeyi stresi azaltacak ve uyku kalitesini az da olsa arttıracaktır.  Stresten ve üzüntüden uzak durmak gerekir. 

Beden ve zihnin eşit derecede yorulmuş olması gerekir.  Yaz kış fark etmeksizin soğuk duş almakta iyi gelir. 
Magnezyum takviyesi de almak uyku kalitesi için işe yarar.

Editör: Editör Yazar