31 Mart yerel seçimleriyle iş başına gelen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, basına uyguladığı ambargo ve ‘hesap vermez’ söylemleriyle kamuoyunu kaygılandırıyor.

Yerel seçimler öncesi CHP’den aday olmak için dosya alan 19 aday adayı aylarca Esenyurt sokaklarında çalıştıktan sonra ortaya çıkan mevcut başkan Prof. Dr Ahmet Özer’in seçim sonrası söylem ve uygulamaları siyaset adına akıl alır türden değil.

CHP yönetiminin 19 aday adayı arasından ilk aday olarak adını açıkladığı Ali Gökmen’i daha sonra değiştirerek Özer’i adaylaştırması her ne kadar Esenyurt’ta büyük tepkilere neden olsa da halk yine de bir noktada buluştu ve CHP’nin adayını seçti.

İLK GOLÜ GÖREVİ DEVRALDIĞI PARTİLİSİ BAŞKAN KEMAL DENİZ BOZKURT’A ATTI

Özer, seçim sonrası gerekli prosödürler tamamlandıktan sonra görevi yine kendisi gibi CHP’li belediye başkanı olan yani mevcut başkan Kemal Deniz Bozkurt’tan aldı. Ertesi gün ise başladı Bozkurt’u topa tutmaya. Türkiye’de gündem olacak ağır suçlamalarla eleştirdiği eski başkan Bozkurt’u “Belediyenin kasasını boşaltmakla, fazladan adam almakla ve bankamatik memuru çalıştırmak” kısacası belediyeyi peşkeş çekmekle suçlamıştı. Bu suçlamalarının da ardı arkası kesilmedi ve aradan 2 ay geçmesine rağmen hala her ortamda eski başkanı alabildiğine sert sözlerle eleştirmektedir. Öyle ki, Esenyurt’u beton kente çeviren ve değim yerindeyse yaşanmaz bir beton şehir yapan AK Parti dönemine hiç dokunmamaya özen göstermektedir. Akıllara hep şu soru geldi; “Özer’in Kemal Deniz Bozkurt’la mı yoksa CHP ile mi geçmişe dayalı bir sorunu var?”

MECLİSTE “KİMİ İŞE ALACAĞIMI SİZE Mİ SORACAĞIM” DİYEREK ŞOK ETKİSİ YARATTI

Esenyurt Belediyesi Haziran ayı birinci meclis toplantısında AK Parti meclis üyesi Togay Çoban’ın belediye başkanı Ahmet Özer’e sorduğu bazı sorulara verdiği cevap şaşkınlık yarattı. Şöyle ki sosyal medya üzerinden de canlı yayınlanan meclis toplantısında Togay Çoban’ın sorduğu sorular arasında, birinci dereceden birçok yakınınızı belediye de işe aldığınız konuşuluyor, doğrumu?” diye sordu ama verilen cevap çok garipti.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, iddialara cevap vererek, "Ama kayınbiraderim olduğu için çalışmıyor. Üniversite genel sekreterliği yaptığı, hastane baş müdürlüğü yaptığı için, o alanda başka birini bulamadığım için çalışıyor. Çalışacak da. Kimseye soracak değilim. 43 tane danışman çalıştıranlar önce kendi geçmişlerine baksın" demesi sert eleştirilere neden oldu.

İşte o görüntüler;