Küçükçekmece'de kurulmuş olan en köklü hemşehri derneklerinden biri olma özelliğini taşıyan Evrencikliler Derneği, geleneksel bahar şenliğinin bir yenisi daha Hıdırellez gününde düzenledi. Zaman zaman Kırklareli'nin Vize ilçesinde bulunan köylerine giderek şenlik düzenleyen Evrencikliler, bu yılki organizasyonu Küçükçekmece Gölbaşı Davet'te kahvaltı eşliğinde gerçekleştirdiler. Programa, Evrencikliler Derneği'nin bağlı bulunduğu Trakya Rumeli ve Balkanlılar Gönülbirliği Platformu Genel Başkanı Cevdet Ateş, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Aygün, AK Parti Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Özdemir ile üyeler ve aileleri katıldılar.

KOYUNCU, AYGÜN'LE GURUR DUYDUKLARINI SÖYLEDİ

Kahvaltı menüsünün özel lezzeti olarak Kırklareli ve Trakya bölgesinde çok sevilen ‘Kaçamak’ yemeğinin (mısır unu ve tereyağı ile yapılır) ikram edildiği programda konuşan Evrencikliler Derneği Başkanı Selçuk Koyuncu, katılım sağlayan köylülerine teşekkür etti. Koyuncu, bahar şenliğinde köylüleriyle birlikte olmanın mutluluğunu ifade ederken, Gökhan Aygün'ün belediye başkan yardımcısı olarak atanmış olmasına da değindi. Trakya Rumeli ve Balkanlar Gönülbirliği platformunun eski başkanı da olan Aygün'ün Edirneli olmasına rağmen eşinin kendileri gibi Vizeli olduğuna dikkat çekti. Evrencikli olarak kabul ettikleri Aygün'ün Küçükçekmece halkına hizmet edecek olması nedeniyle gurur duyduklarını ifade etti. Koyuncu, görev aldıkları 2017 yılından beri yapmış oldukları hizmetleri anlattı.

'Konu bina yıkıp yapmak değil, yaşamın ta kendisi' 'Konu bina yıkıp yapmak değil, yaşamın ta kendisi'

ATEŞ, EVRENCİKLİLER'İN ÖNEMİNDEN SÖZ ETTİ

Trakya Rumeli ve Balkanlar Gönülbirliği Platformu Genel Başkanı Cevdet Ateş ise konuşmasında, birlik beraberlik vurgusu yaptı. Gönülbirliği Platformu için Evrencikliler Derneği'nin öneminden söz eden Ateş, işletme sahiplerinden biri olduğu Gölbaşı Davet'te hemşehrilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti de ifade etti. Aynı akşam yapacakları Hıdırellez şenliğinden de söz eden Ateş, “Hıdırellez, Orta Asya'dan Anadolu ve Balkanlar'a uzanan köklü bir geleneğe sahiptir. Bu gün, aynı zamanda Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu ve dostluklarını kutladıkları gün olarak kabul edilir. Bu nedenle, Hıdırellez aynı zamanda dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma günü olarak da değerlendirilir. Hıdırellez, baharın müjdecisi olarak kutlanan ve doğanın uyanışına dair bir bayramdır. Balkanlar'da Hıdırellez, kültürel bir mirasın yaşatılması ve toplumsal dayanışmanın pekiştirilmesi açısından büyük öneme sahiptir. Bu özel gün, insanların bir araya gelerek geçmişlerine, doğaya ve birbirlerine olan bağlılıklarını güçlendirdiği anlamlı bir kutlamadır. Bu vesile ile hepinize bolluk bereket ve sağlık diliyorum.” Dedi.

AYGÜN: HERKESTEN DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Aygün ise önce yerel seçimde kendisine vermiş oldukları destekten dolayı Evrenciklilere teşekkür etti. Aygün, evlenene kadar Edirneli olduğunu şimdi ise en çok Vize'ye gittiğini söyledi. Bu nedenle salondan alkış alan Aygün konuşmasında hiçbir bölge ayrımı yapmadan Küçükçekmece'ye hizmet ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini vurguladı. Trakya, Rumeli ve Balkan insanları özelinde de Evrencik Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ayrımı yapmadan Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu unsurları olduklarından söz ederek, kendilerini Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetçileri olarak tanımladı. "Bu yüzden Trakya, Rumeli, Balkan camiası olarak herkesten daha çok çalışmalıyız. Vatanına, vatandaşına, milletine daha çok sahip çıkmalıyız." dedi.

ÖNCE EVRENCİK TARİHİ, SONRA BALKAN EZGİSİ

Derneğin eski başkanlarından Öğretmen Yasin Aygün, Evrencik'in tarihini ve topluma hizmet etmiş Evrenciklileri anlatan bir sunum yaparak bahar şenliğinin son konuşmacısı oldu. Konuşmalar eşliğinde kahvaltılar tamamlandıktan sonra Balkan müziğinin önemli isimlerinden Cüneyt Şentürk sahneye aldı. Rumeli Balkan ezgileriyle mekanda bulunanları coşturan Şentürk 7’den 70’e tüm Evrenciklilere keyifli bir hafta sonu yaşattı.

KOYUNCU: HIDIRELLEZ BEREKETİN ARTMASI, DİLEKLERİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN BİR VESİLEDİR

Program sonrasında görüşlerini aldığımız başkan Selçuk Koyuncu “"Köyümüz her ne kadar İstanbul’a yakın mesafede olsa da, ne orada ne de yaşadığımız kentte akrabalarımızı ve arkadaşlarımızı dileğimiz sıklıkta göremiyoruz. Yakınlarımıza gönlümüzün elverdiğince ilgi gösteremiyoruz. Derneğimizin bu tarz etkinlikleri sevinçlerimizi, mutluluklarımızı paylaşmamızı sağlıyor. Birbirimize birkaç saatte olsa zaman ayırabiliyoruz. Çocuklarımızın birbirlerini tanımasını, iletişim kurmasını sağlıyoruz. Sosyal açıdan bizim için böyle bir önemi var. Bahar şenliğimizin Hıdırellez'de olma sebebi ise Türk kültürünün canlılığını koruyan geleneklerinden biri olmasıdır. Türk milletinin topluca katıldığı, kutladığı bir bayramdır. Kışın bitişi, yazın başlangıcıdır. Hıdırellez dertlerin, kedilerin insanlardan uzaklaştığı, döküldüğü gündür. Hıdırellez bereketin artması, dileklerin gerçekleşmesi için bir vesiledir. Bu programımızın akabinde akşam da Fevziçakmak Meydanı’nda Gönülbirliği Platformu olarak Hıdırellez ateşimizi yakacağız. Ateşten atlarken tüm hemşehrilerimiz ve ülkemiz için ekonomik rahatlama, bolluk, bereket, zenginlik ve sağlık dileyeceğiz. Hıdırellez'in ülkemiz için yeni bir başlangıç olmasını ümit ediyoruz.” Dedi. Tayfun Ercan

Editör: Editör Yazar