GÜNCEL

İcra başlatıyoruz diyen kargo dolandırıcıları yakalandı

'Kargonuzu almadınız hakkınızda icra takibi başlatacağız' yalanıyla dolandırıcılık yapan şüpheliler yapılan operasyonla yakalandı.

Abone Ol

Türkiye'de artan dolandırıcılık vakalarına her geçen gün yeni birisi daha ekleniyor. İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, 'Kargonuzu almadınız hakkınızda icra takibi başlatacağız' yalanıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 23'ü kadın 48 şüpheli adliyeye sevk edildi. Operasyonda, 5 avukat, kargo şirketlerinden bilgi çalan kargocular ve iade gerçekleşmesini sağlayan bir ayakkabıcı da bulundu. Polis, şüphelilerin haksız kazançla elde edildiği değerlendirilen 59 milyon liralık mal varlığını incelemeye aldı.

"İCRA BAŞLATIYORUZ" YALANI

Polisin yaptığı çalışmalarda şüphelilerin hukuk bürosundan aradıklarını söyleyerek "Kargonuzu teslim almadığınız için borcunuz var. Hakkınızda icra takibi başlatılacak" yalanıyla kurbanlarını kandırdıkları öğrenildi. Daha sonra sözde 4-5 bin liralık borcu uzlaşarak "250 lira gönderin yeter" diyen şüphelilerin bu yolla yüzlerce kişiden para aldıkları iddia edildi.