Gazeteci İsmail Saymaz'ın verdiği bilgilere göre, Ayhan Bora Kaplan Davası'nda skandal bir gelişme yaşandı. Davanın gizli tanığı ve aynı zamanda sanığı olan Serdar Sertçelik, elektronik kelepçeli olmasına rağmen üç gün içinde kaçmayı başardı. Polislerin, gözaltı sürecinde doktorlara "Gözaltında tıbbi sakınca var" şeklinde yazı yazdırarak Sertçelik'i gözaltına almaktan kaçındıkları iddia edildi.

Polislerin, Serdar Sertçelik'i gözaltına almak istemediklerine dair doktorlara baskı yaptıkları ve bu şekilde gözaltı sürecini erteledikleri ortaya çıktı. Bu süreçte, doktorların "Gözaltında tıbbi sakınca var" şeklinde bir rapor yazmaları sağlandı.

Yeni Şafak yazarından Suriyeliler üzerinden Türklere ağır eleştiriler iddiası Yeni Şafak yazarından Suriyeliler üzerinden Türklere ağır eleştiriler iddiası

Elektronik kelepçe ile takip edilen gizli tanık Sertçelik, bu sürecin ardından üç gün içinde kaçmayı başardı. Şu anda Türkiye, Sertçelik'i Macaristan'dan geri getirmeye çalışıyor.

Bu skandal iddialar, güvenlik ve yargı sisteminin işleyişi konusunda ciddi eleştirilere neden oldu. Gizli tanık ve sanık olan bir kişinin, elektronik kelepçeye rağmen kaçabilmesi, gözaltı sürecindeki ihmaller ve yargı sisteminin etkinliği hakkında soru işaretleri yarattı.

Polislerin, gözaltı sürecini ertelemek için doktorlara baskı yapması ve bu sürecin sonunda bir sanığın kaçabilmesi, hem polislerin hem de doktorların sorumluluğunu gündeme getirdi. Bu konuda detaylı bir soruşturma yapılması ve sorumluların hesap vermesi bekleniyor.

Editör: Editör Yazar