Toplantıya Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Saka, Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü Ahmet Bayraktar,  İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İETT Genel Müdür Yardımcıları Onur Temurlenk, Şükrü Yılmaz ve Zeynep Pınar Mutlu, İETT Koordinatörü Sinan Öztürk, İETT Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Yusuf Limon, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Adıgüzel'den Temizlik Seferberliğine Tam Destek Adıgüzel'den Temizlik Seferberliğine Tam Destek

“İBB HİÇ OLMADIĞI KADAR HALKÇI”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2019 yılından önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine eşit mesafede durmadığını, hizmetlerin ilçe belediyelerine adil ve eşit bir şekilde yapılmadığını belirterek; “O dönem Büyükçekmece’de İETT hattı yok. Büyükçekmece halkımızdan gelen yoğun talepler üzerine Büyükçekmece – Bakırköy arasında ulaşım hizmeti alabilmek için girişimde bulunduk. O dönemin İBB yetkililerinden muhatap bile bulamıyorduk. Ama maalesef tüm kararlılığımıza ve halkımızın baskılarına karşın ancak 1,5 yılda bu talebimiz karşılandı. Büyükçekmece – Bakırköy 76C seferleri öyle başladı. Bugün geldiğimiz noktada ise 2019 yılında seçimleri kazanan İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile hizmette eşitlik ve adalet dönemi başladı. Bugün artık İETT Genel Müdürü ve ekibinin yaptığı gibi İBB birimleri 39 ilçe belediyesinin ve halkın ayağına kadar gidip hizmet veren bir yapıya dönüştü” dedi.

BÜYÜKÇEKMECE - BURSA SEFERLERİ GELİYOR 

Başkan Akgün, Büyükçekmece’de deniz ulaşımın yeniden hayata geçirileceğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı; “Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerde sona gelindi. Yeniden BUDO seferleri başlayacak. Büyükçekmece-Yenikapı ve Mudanya olarak planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde Büyükçekmece ve Bursa arasındaki deniz ulaşım hizmeti yeniden başlayacak.” 

“DÜNYANIN ÇEVRESİNİ BİR GÜNDE 32 KEZ DOLAŞACAK KADAR MESAFE KAT EDİYORUZ”

İETT Genel Müdürü İrfan Demet, “İETT İlçe Buluşmaları” çalıştayının 30’uncusunu Büyükçekmece’de gerçekleştirdiklerini belirterek, son 5 yılda İETT'nin yaptığı çalışmalar ve yatırımları anlattı. İrfan Demet şöyle konuştu: “İETT Genel Müdürlüğü 153 yıllık tecrübesiyle İstanbul genelinde 832 hatta bir günde 62 bin sefer yaparak, 5 milyona yakın yolculunun ulaşımını gerçekleştiriyor. İETT, günde 1 milyon 250 bin kilometre yapıyor. Dünyanın çevresini bir günde 32 kez dolaşacak kadar mesafe kat ediyor. 11 bin 500 İETT’nin kendi personeli, özel halk otobüslerinin personeliyle birlikte 20 bini aşan personelle her gün İstanbullulara hizmet veriyoruz.”

“HİZMET VEREN TOPLAM 36 TANE HATTIMIZ VAR”

İETT Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Yusuf Limon, İETT’nin Büyükçekmece’deki seferleri hakkında şunları söyledi: “Büyükçekmece özelinde ilçeden kalkan ya da komşu ilçelerden kalkıp Büyükçekmece ilçesine hizmet veren toplam 36 tane hattımız var. İlçe özelinde her gün 375 aracımız hizmet veriyor. 3 binin üzerinde bir sefer planımız söz konusu. 160 binin üzerinde bir yolculuğumuz var Büyükçekmece sınırlarında. 252’si kapalı olmak üzere toplam 406 tane duraklı hizmet veriyoruz.”

Toplantının son bölümünde ise mahalle muhtarları ve sivil toplum temsilcilerinin talep ve önerileri dinlendi. 

Editör: Editör Yazar