Iğdır Tuzluca Hadımlı köyü muhtarı Zekeriya Karaali ve köy sakinlerinden Yasin Toran, Turan Kaysım Talat Toran, sezer Toran, Burhan Kaysım başta olmak üzere çok sayıda arıcı bölgenin zengin çiçek florası nedeniyle bereketli bir sezon geçiriyorlar. Iğdır’da üretilen organik balın ve hatta Kars – Ardahan bölgeleri başta olmak üzere doğu anadolunun doğal ve lezzetli ballarının sırrı bu zengin floradan kaynaklandığı bir kez daha belgelendi.

Bahçelievler'de çöken binadan dramatik detaylar Bahçelievler'de çöken binadan dramatik detaylar

BOL YAĞIŞLI GEÇEN SEZONDA ÇİÇEK BOLLUĞU OLUŞTU

Iğdır’da üretilen organik balın ve Doğu Anadolu'nun diğer bölgelerinde, özellikle Kars'ta üretilen doğal ve lezzetli balların sırrı, bu zengin florada yapılan arıcılık faaliyetlerinde yatıyor. Bölgenin benzersiz bitki örtüsü, arılara doğal ve sağlıklı bir ortam sunarken, üretilen balın kalitesini ve lezzetini de artırıyor.

Hadımlı Köyü Muhtarı Zekeriya Karaali ve arıcılık faaliyetleri yürüten diğer bölge sakinleri, doğal yöntemlerle arıcılık yaparak, kimyasal maddelerden uzak, tamamen organik bal üretiyor. Bu çalışmalar, hem yerel halkın sağlıklı ve doğal bal tüketimine katkı sağlıyor hem de bölge ekonomisine önemli bir destek oluyor.

Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali, arıların çiçeklerle dansını yerinde bizzat görüntüledi;

KARAALİ: ARILARIMIZ ÇEŞİT ÇEŞİT ÇİÇEKLERDE GEZİP BİZİ ÖDÜLLENDİRİYOR

Karaali, "Amacımız, Hadımlı köyünde ürettiğimiz balın kalitesini daha da artırmak ve bölge halkına sağlıklı, doğal ürünler sunmak. Arılarımız çeşit çeşit çiçeklerimizde her gün gezinip bize bu nimetleri sunuyor. Bu zengin flora sayesinde, balımızın lezzeti ve kalitesi tartışmasız bir şekilde öne çıkıyor," dedi.

Iğdır ve çevresinde arıcılıkla uğraşan diğer üreticiler de, bu başarılı çalışmaların kendilerine ilham verdiğini belirterek, bölgenin arıcılık potansiyelinin daha da artacağına inandıklarını ifade ediyor, sağlıklı beslenmek için buna tüm dünyanın mecbur olduğuna da dikkat çekiyorlar. Fazıl Anıl Kılıçlı

Editör: Editör Yazar