SİYASET

Iğdırlı kadınların sesi Gülay Aras’tan adaylık açıklaması

Abone Ol

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 2 aylık bir süre kaldı. Siyasi partilerin seçim çalışmaları devam ederken, Milletvekilliği adaylıkları için de başvurular alınmaya başladı.

ARAS’TAN ADAYLIK VE BİRLİK MESAJI
Iğdırlı kadınların sesi, CHP’nin 26. Dönem Milletvekili Adayı Gülay Aras, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için adaylığını açıkladı. Aras, adaylık mesajı verirken kendisine uygun görülecek her görev için de CHP’nin iktidarı için mücadele vereceğini ifade etti.

Gülay Aras’ın açıklamaları şöyle;
“Değerli Iğdırlılar ve takipçilerim,
Son günlerde yapılan haberlere açıklık getirmek istiyorum. 
Öncelikle CHP Kadın Kolu İl Başkanlığı görevine yeni atanan Sn Özlem Güneş arkadaşımı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, başarıları için şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla katkı sunacağımı ifade ediyorum.
Ben aslında milletvekili adaylığı için görevimden istifa edecektim. Geçmişte İl başkanlığında yaşanan sıkıntılardan dolayı böyle bir durum ile karşılaşacağımı biliyordum. Bu da benim doğru yolda olduğumu gösteriyor. Benim partime ve hiç kimseye bir kırgınlığım yok. Bilakis bundan sonraki süreçte Iğdır’dan milletvekili adayı ya da il başkanı adayı olacağımı belirtirim. Iğdır özelinde yaşanan bu kırgınlıkları giderip, partimiz CHP’yi Iğdır’da ve Türkiye’de iktidar yapma amacı ile mücadele edeceğim. Bu nedenle bu güne kadar emek veren partililerimize, yöneticilerimize ve mevcut il Başkanı Sn. Baysal Ünsal’a ve daha önce Iğdır da CHP ye emek veren katkı sunan herkese, parti büyüklerime çok teşekkür ediyorum. 
Bu vesile ile yeni dönemde partimdeki yoluma sevdamız olan Iğdır'dan milletvekili aday adayı olarak devam edeceğimi bildirir her daim destek veren yol arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. 
Yolumuz uzun ve zorlu bunun bilincindeyim. Sonuç ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi ve yol arkadaşlarımızla gönül bağımız hep devam edecektir. 
 
GÜLAY ARAS KİMDİR?
1977 yılında Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Şıracı köyünde doğdum. 
6 çocuğu olan ailenin 3. Çocuğuyum. 
Ortaokul ve lise Öğrenimimi açık öğretimden bitirdim. Hali hazırda üniversite eğitimime örgün eğitim olarak devam etmekteyim. 
Eğitimi kendime yol haritası edinerek, gelişmek adına birçok eğitim ve sertifikalar aldım. Yapmış olduğum evlilikten iki oğlum vardır. 
Birçok STK’larda hem yönetimde hem de üye olarak görev aldım ve almaya devam etmekteyim. 
Hayatım boyunca kadınların uğramış olduğu şiddet ve baskıların karşında savaş verdim ve netice itibari ile Kadın-Der derneğini kurarak her kadına ulaşmayı amaçladım. 
Yine kadının emeğinin hak ettiği değeri görmesi adına doğa ana üretim işletme kadın kooperatifi kuruculuğunu üstlenerek başkanlığını yapmaktayım. 
Doğu Anadolu’nun sesi olmak adına Doğunun Sesi Aras Dergisi İmtiyaz Sahibi olarak devam etmekteyim. Ve yine mevcut STK olan İstanbul Iğdırlılar Derneği yöneticiliği, İstanbul Esenyurt derneği yöneticiliği, Dünya Iğdırlılar Federasyonu kurucu genel başkan yardımcılığı görevlerine devam etmekteyim. Iğdır Valiliği insan halkları temsilciliğinde görev yaptım.
Iğdırspor 1952 spor kulübü yönetimindeyim.
2013 yılında CHP Iğdır İl yöneticiliği yaptım ve 26. Dönem CHP Iğdır milletvekili adayı oldum. 
2019 yılında ise merkez ilçe başkan adaylığında bulundum ve aynı zamanda Iğdır İl Kadın Kolları Başkanlığı görevlerini yürüttüm.
Aynı zamanda Atatürkçü Düşünme Derneği (ADD) üyesiyim.