GÜNCEL

‘İktidara rağmen basının yanında olmaya devam edeceğiz’

24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında CHP Başakşehir İlçe Örgütü, bir kahvaltı organizasyonu düzenleyerek basın mensuplarını ağırladı.

Abone Ol

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir kahvaltı programı düzenledi. Programa CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, Başakşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Nizamettin Kümeç, CHP Başakşehir İlçe Başkan yardımcısı Sunay Şimşek, CHP Başakşehir Basın Komisyonu Başkanı Erkan Özmen, CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı Sekreteri Hilal Karakaş, CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı Basın Komisyonu Üyesi eğitimci yazar Cevat Çırak ve yerel basın mensupları katıldı. Kahvaltıda, medyanın içinde bulunduğu zor koşullara dikkat çekildi ve özgür basının önemine vurgu yapıldı.

Etkinlikte, medyanın zorluklarla dolu çalışma ortamları ve baskılar altındaki mücadeleleri ele alındı. İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, konuşmasında, "Medya mensuplarımızın zor şartlar altında büyük bir özveri ile görev yaptığını biliyoruz ve onları desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

ÖZMEN: İKTİDAR DEĞİŞMEDİKÇE MEDYANIN DURUMU DÜZELMEYECEK

CHP Başakşehir Basın Komisyonu Başkanı Erkan Özmen bir konuşma yaparak medyanın güncel durumundan bahsetti. Özmen, “Günler süren yayın yasakları, gözaltılar, tutuklamalar… BİK dediğimiz kurum tam bir rezalet içinde. 111 gün Cumhuriyet Gazetesi’ne ilan ambargosu uyguladılar. Sözcü ve diğer muhalif yayınlara da aynı muameleler yapıldı. Bu arada sayın Cumhurbaşkanına bağlı olan İletişim Daire Başkanlığı’nın Başkanı Fahrettin Altun da dalga geçer gibi 20 yıl öncekinden daha geniş özgürlüklere sahip diyor medya için.

Basın sivil toplum kuruluşları, her davayı takip ederek avukatlar gönderiyor. Çünkü gazeteciler zengin insanlar değil. Benim de ulusalda çalıştığım sırada başıma geldiği zaman eşim avukat olduğu için beni eşim savundu.

Bu işler düzelecek mi? İktidar değişmedikçe değişmeyecek. Cumhuriyet tarihi boyunca gazetecilerin en özgür olduğu dönem de DSP ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarları süreçleridir. Bülent Ecevit bildiğiniz gibi gazetecidir. Güvercin Gazetesi’ni çıkardığı için bir suçlamaya maruz kalmış ve gazetesinin yayını durdurulmuştu o günleri hepimiz hatırlıyoruz.” diye konuştu.

KAYABAŞI: HER PLATFORMDA MEDYANIN HAKKINI SAVUNACAĞIZ

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı da kısa bir konuşma yaparak, “Amacımız burada 1 kişiyle bile olsa bu güne dikkat çekmek, komisyonumuzun çalışmalarına değer katmak. Basının bugün geldiği noktada aradan 100 yıl geçmiş ve içler acısı bir duruma gelmişiz. Basının bu kadar cezalandırıldığı bir dönem olmamıştır. Verilen rakamlar resmi rakamlar. İktidarın zulmünün daha geniş olduğu ve devam ettiğini biliyoruz. Benim için yerel veya ulusal diye bir ayrım yoktur. Burada yerel basınla olduğumuz için çok mutluyum. Bundan sonraki süreçte de Başakşehir ilçe örgütü olarak yanınızda olacağız. Her platformda basının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekeceğiz. Bu iktidarın basın düşmanı olduğunu anlatacağız. Sizin gibi doğruları yazan basın emekçilerinin tüm imkansızlıklarına rağmen çalışmaya devam etmenizi tebrik ediyorum. Biz basına uygulanan bu baskı ve sansürü kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.

Bu bir bayram değil geldiğimiz noktada, hiçbir güvencesi olmadan mücadele veren emekçilerimizi kutluyor, hayatını ortaya koyan ve kaybeden gazetecilerimizi de saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca, Yaşam Medya Grubu’na, özgür ve bağımsız yayın politikası nedeniyle plaket takdim edildi. Yaşam Medya Grubu’nun temsilci Haber Müdür Tayfun Ercan gazetesi adına plaketi aldı. Ercan, aldıkları plaketten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bağımsız habercilikten ödün vermeden çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Tayfun Ercan/KENT YAŞAM