GÜNCEL

İmamoğlu da mavi ceketi giydi ancak Özgür Özel gibi linç edilmedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da mavi ekoseli ceket giyen siyasetçiler kervanına katıldı. Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ardından bu kez İmamoğlu aynı ceketi sırtına geçirdi. Ancak İmamoğlu, Özel kadar sosyal medya tepkisiyle karşılaşmadı.

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunda 'winner' olarak bilinen mavi ekoseli ceketle görüntülendi. Bu ceket, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP'li bazı Bakanlar ve bürokratlar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından da giyilmişti.

İmamoğlu'nun bu seçimi, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük etkileşim aldı. 'Winner' ceketi giyen liderler arasına katılan İmamoğlu, bu hareketiyle dikkatleri üzerine çekti. Ceket, siyasi figürler arasında bir tür başarı simgesi olarak kabul ediliyor.

Ekrem İmamoğlu'nun mavi ekoseli ceketi giymesi, onun da bu simgeyi sahiplenmesi ve aynı zamanda kendine güvenini gösteren bir adım olarak yorumlandı.

ÖZEL’E TEPKİLER DAHA SERTTİ

Ancak sosyal medyada gözlemlenen davranışlarda İmamoğlu’na geçtiğimiz günlerde aynı ceketi giyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel kadar tepki gösterilmediği tespit edildi. Özel’e mavi ekoseli ceket üzerinden daha sert eleştiriler yöneltilmişti. Hatta Özel'e AKP'li isimlerle özdeşleştirilen 'badem bıyık' montajı bile yapılmıştı.