istinaf mahkemesinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı “ahmak davasında” vereceği karar merak konusu olurken  Çorum 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından davanın seyrini değiştirebilecek bir adım atıldı. 

Çorum 3. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Halil Güner, TCK’nin 125/5 maddesiye beraber İmamoğlu’nun söz konusu davada yargılandığı maddelerden olan TCK’nin 125/3- a hükmünün iptali için AYM’ye iptal başvurusunda bulundu.

Güner’in, AYM’ye yaptığı iptal başvurusunun ardından gözler AYM’nin söz konusu başvuru hakkındaki kararına çevrildi. Bu nedenle davanın düşme ihtimali bulunuyor.

Özgür Özel'den Erdoğan'a; İsrail saldıracaksa ne bekliyorsun? Özgür Özel'den Erdoğan'a; İsrail saldıracaksa ne bekliyorsun?

DAVANIN KONUSU NEYDİ?

İBB Başkanı İmamoğlu, 30 Ekim 2019'da Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen bir kongrede 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesini eleştirmiş, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu buna karşı yaptığı açıklamada, "Avrupa Parlamentosu'na gidip Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek" demişti.

Gazetecilerin Soylu'nun bu sözlerini sorduğu İmamoğlu da "Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Tam da 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın" yanıtı vermişti. İmamoğlu'nun bu sözleriyle seçimleri iptal eden Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) hedef aldığı gerekçesiyle konu daha sonra mahkemeye taşındı.

Editör: HABER MERKEZİ