GÜNCEL

IŞİD üyesi terörist Kızılay’dan maaş aldı iddiası

IŞİD üyesi bir teröristin, Kızılay’dan maaş aldığı iddia edildi. 2018’de Türkiye’ye giren terörist iddiaya göre Kızılay’dan engelli maaşı alıyordu.

Abone Ol

Gazeteci Timur Soykan’ın ortaya attığı korkunç iddia, Türkiye gündemini sarsacak cinsten. İstanbul’daki sinagoglara saldırı planlayan IŞİD üyesi Ebu Leys’e, Kızılay tarafından engelli maaşı verildiği ortaya çıktı. Soykan’ın aktardığı bilgilere göre, IŞİD saflarında savaşırken görme yetisinin %70'ini kaybeden terörist, yakalandıktan sonra verdiği ifadede “2018’de Türkiye’ye girdim. Ben Kızılay’dan engelli maaşı alıyorum, devlet beni Balıkesir’e yerleştirdi” dedi.

SALDIRI PLANLARI

Ebu Leys’in İstanbul’daki sinagoglara yönelik saldırı düzenlemek için keşif yaptığı tespit edildi. Türkiye’ye yasa dışı yollardan giriş yapan ve uzun süredir IŞİD saflarında yer alan teröristin, terör faaliyetlerine rağmen devletten maaş alması büyük tepki çekti. Özellikle engelli maaşı ile Balıkesir’e yerleştirilmesi, güvenlik zaafiyeti iddialarını da gündeme getirdi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Sosyal medyada patlayan bu skandal, vatandaşlar arasında büyük bir öfke yarattı. IŞİD üyesi bir teröristin devletten maaş alması ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde faaliyetlerini sürdürebilmesi, hem güvenlik birimlerini hem de sosyal yardımlaşma sistemini tartışmaların odağına taşıdı.

Gözler şimdi yetkililerin yapacağı açıklamalara ve konuyla ilgili atılacak adımlara çevrilmiş durumda.