İstanbul Planlama Ajansı (İPA)’nın İstanbul ilçelerinde yaptığı araştırmalarda spor başlığı altında incelenen ilçelerde Küçükçekmece 39 ilçenin önüne geçerek en çok spor yapılan ilçe unvanını kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin Kardeş Şehir Odessa’ya Otobüs Desteği töreninde sohbet etme imkanı bulduğumuz Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye bu araştırmayla ilgili sorular yönelttik. Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’nin sorularını yanıtlayan Çebi, “Sporu sadece fiziksel bir aktivite olarak görmüyor, psikolojik ve sosyolojik olumlu etkilerini de göz önünde bulundurarak yaygınlaştırma çabasındayız. Ne kadar çok insanımız spor yaparsa o kadar sağlıklı bir toplum oluruz” yorumunu yaptı.

Kemal Çebi’nin konuşması;

“SPOR SADECE FİZİKSEL AKTİVİTE DEĞİL”

Spor çok önemli. Sporun birçok özelliği var; spor sadece insanların zayıfladığı bir şey değil. Spor yapacağız ve bu insanların hepsi sporcu olacak. Öyle bir durum yok. Önemli olan, sporla insanların sağlıklı yaşayabilmelerini sağlamaktır. Birincisi bu, ama ikincisi de çocuklarımızı bu spor alanlarına, spor kulüplerine, belediyenin spor alanlarına çekerek kötü alışkanlıklar edinmelerinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu spor alanları kesin çözüm değil ama kısmen bunun önüne geçebiliriz.

“SPOR SADECE FUTBOL VEYA BASKETBOL DEĞİL”

İstanbul'daki ev fiyatları dünyaca ünlü kenti geride bıraktı İstanbul'daki ev fiyatları dünyaca ünlü kenti geride bıraktı

Sporun neden önemli olduğunu beş yıl önce fark ettim. Önemsiz dediğim birkaç şeyden bir tanesi de spordu. Mesela eğitimi önemsiyorum. Eğitimde, bizim bilgi evlerimizdeki başarı oranı %97'ye çıktı. Sporda da böyle. Bütün spor kulüpleriyle muhatap oluyorum, onların dertleriyle dertleşiyorum ve onlara yeni imkanlar sağlamaya çalışıyorum. Küçükçekmece'de birçok yeni spor sahası açtık. Bu sadece futbolla ilgili değil; bunun basketbolu, voleybolu, Uzakdoğu sporları var. Sporu bir bütün olarak düşündüğümüzde, imkan sağlandığında daha fazla insanı spor alanlarına çekersiniz.

“TESİSLER VE SAHALAR AÇTIK”

Her yıl yaptığımız birkaç ay ara verdiğimiz bir etkinlikle, daha yaş almış insanları parklara, spor öğretmenleri nezaretinde sabahları davet ediyoruz ve orada sabah sporları yaptırıyoruz. Ya sadece spor salonlarında ve spor kulüplerine vermiş olduğumuz destek değil, ayrıca belediye olarak yeni kapalı spor alanları yapıyoruz. Örneğin, bir okula kapalı spor salonu yapıyoruz, sonra diyoruz ki, burayı belirli günlerde belirli saatlerde de dışarıdan getireceğimiz belediyenin kullanma protokolüne yazıyoruz ve orada insanlara spor yaptırıyoruz. Bu Yahya Kemal'de var, diğer okullarımızın önemli bir kısmında da var.

Açık alan olarak da biliyorsunuz, yaklaşık 10'a yakın yeni saha yaptık. Bazılarını bakım onarım yaptık, bazılarına şartların iyileşmesi için değişiklikler yaptık, yeni spor sahaları ve idman sahaları açtık ki çocuklarımız doğru, iyi, güzel ve sağlıklı ortamlarda spor yapsın diye. Bu, tabii bizi sürekli hale getirdiğimiz zaman anket ölçümlerinde Küçükçekmece'de birinci sıraya taşıyor. Daha çok insanın, %47,7 gibi, yani Küçükçekmece'de yaşayanların yaklaşık %50'sine spor yaptırabiliyoruz.

Küçükçekmece Gölü ve çevresinin buna katkısı nedir?

Küçükçekmece Gölü ve çevresi artıdır. Oralarda yürüyüş alanları var. Yürüyüş de spordur. Ben de bana yakın olduğu için Florya Atatürk Ormanı'na gidiyorum. Sabahları orada yürüyorum, kendimi yürüyüş yaptığım günlerde daha mutlu ve daha güçlü hissediyorum. Herkes için bu geçerlidir. Sağlık açısından da böyle, çocukların spora alışmaları için de böyle. Sağlam vücutta sağlam kafa olur, bütün bunları daha iyi ve pozitif düşünür. Bütün bunlar için sürekli spora destek veriyoruz.

Eğer bu toplumun %60'ına spor yaptırma imkanı yakalarsak çok iyi bir iş yapıyoruz demektir. Bizim de hala eksiklerimiz var, tamamlayacağız.

Editör: Editör Yazar