GÜNCEL

KAISİAD çatısı altında buluştular

KAISİAD'ın düzenlediği kahvaltı, İstanbul'da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdır illeri vatandaşlarını bir araya getirdi. Programın ana teması, Esenyurt'ta yaşayan hemşehrilileri ağırlamak ve 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Kars-Ardahan-Iğdır bölgesinden kimsenin aday gösterilmemesine eleştirel bir yaklaşımda bulunmaktı ancak, AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü'nün konuşması seçim propagandasına dönüşerek programı asıl amacından uzaklaştırdı.

Abone Ol

İstanbul’da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin vatandaşlarının ortak kararlarıyla birlikte 2010 yılında kurulan KAISİAD ‘‘Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği’’ bu yıl bir kahvaltı vasıtasıyla hemşehrilerini bir araya getirdi.

Kahvaltıda AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü, Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt Belediye Başkan aday adayları Abdulhadi Akmugan ve Halis Kahriman, Taner Uluğ, DEM partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı temsilcileri, STK Başkanları, KAISİAD (Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Orhan Gökçe ve Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Kuzgun ve hemşehrileri bir araya geldi. Kahvaltının Ana teması önümüzdeki yerel seçimde Esenyurt ilçesinde yaşayan Kars-Ardahan-Iğdırlı vatandaşların siyasetteki pozisyonları dolayısıyla daha güzel yarınlar için mesaj vermekti. Fakat program bir kahvaltı ve toplantıdan ziyade AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü’nün seçim propagandasına dönüştü.

GÖKÇE: METROPOL ŞEHİRLERDE KARS, ARDAHAN, IĞDIR HALKLARI HER ZAMAN TEK YÜREK VE TEK KOL OLARAK DEVAM EDİYOR

Programın ilk açılış konuşmasını yapan KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe memleketlileri yıllardır bir araya toplamak için bu tarz toplantı yaptıklarını ve bu toplantılar sayesinde memleketlilerin sorunları dinlenip beraber çözüm arandığını dile getirdi. KAISİAD Yönetimi düzenledikleri toplantılarda Kars, Ardahan, Iğdır halkının hak ettiği değere ulaşması gerektiğini belirtiyorlar, Gökçe ‘‘Metropol şehirlerde Kars, Ardahan, Iğdır halkları her zaman tek yürek ve tek kol olarak devam ediyor’’ diyerek memleketlilerin her zaman yan yana olduğunu belirtti.

Loading...

Gökçe bu toplantının önemine de değinerek, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, DEM Partisi, belediye başkan aday adaylarını aynı çatı altında bir araya getirerek bu anlamda Kars Ardahan Iğdır’ın Esenyurt’ta hak ettiği noktaya ulaşmasıdır. Bu toplantının daveti Esenyurt’taki bütün partilere yollanmıştır.” dedi Gökçe.

KAHRİMAN: EĞER SUÇLU VARSA, BU ÜLKEDE DEMOKRASİ VAR MAHKEME VAR

Program akışı, gelen misafirlerin isteği üzerine mikrofon uzatılarak kısa konuşmalar halinde devam etti.

Konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi aday adayı Halis Kahriman şu anda bulunan bazı durumlara yönelik eleştirilerde bulundu. Seçim zamanı kampanyaların adil ve eşit bir şekilde yapılması gerektiği vurgulayan Kahriman ‘‘Birçok ilimizde seçimlerin hemen ardından orada halkın hür iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarına, birileri tarafından hemen kayyum atanıyor, eğer suçlu varsa, bu ülkede demokrasi var mahkeme var suçu neyse suçunu çeker, şahsım ve Cumhuriyet Halk Partisi adına doğru bulmuyorum’’ dedi ve misafirlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

KUZGUN: TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUM

Esenyurt Muhtarlar dernek başkanı Ahmet Kuzgun ise, ‘‘Bu yolda adım atan bütün belediye başkan aday adayları ve muhtar adaylarına tebriklerden ve başarılarını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

ÖNCÜ: SÖZ VERDİĞİM HER ŞEYİ YAPTIM

Kahvaltıda söz alan AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü sözlerine Sadi Şirazi’nin ‘‘Devlet kurmak yırtık gömleği dikmeye benzer, iğneyi Altan alırsan ele batar üsten alırsan göze batar. Sen, sen ol sözünü sözle gel hafız’’ sözüyle başladı.

Öncü, her zaman doğaçlama konuştuğunu ve asla hazır konuşma metni olmadığını belirterek belediye başkanlığının da geçici olduğunu dile getirdi.

“Demokrasi, Hak, Adalet gibi konulara değinerek herkes gibi biz de onun özlemi içerisindeyiz.” diyerek konuşmasına devam eden Öncü, ‘10 yıllık belediye başkanlığı döneminde hiçbir seçim zamanında ben bunu yapamadım, şunu yapamadım demedim.” diye konuştu.

Öncü, ‘Bundan önceki dönemlerde seçim arifesi zamanında seçmenlerle bir araya gelmek adına buluşmak istedikleri zaman Esenyurt ilçesinin yolarının çamurlu olduğunu ve okul, sağlık ocağı gibi kuruluşların bulunmadığını dile getirdi. Sonrasında,  “5 yıl içerisinde 8 tane okul, 7 tane camii ve yeşil alan yaptık.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

CHP Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Abdulhadi Akmugan