GÜNCEL

‘KAPTAN MUSTAFA CAN’ adı yaşarken ölümsüzleşti

Sosyal ve kültürel projelere desteği ile tanınan İş İnsanı Mustafa Can’ın adı memleketi Çankırı Çerkeş’te bir cadde de ölümsüzleştirildi.

Abone Ol

Denizcilik sektörünün önemli isimlerinden biri olan iş insanı Mustafa Can’ın adı, Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde bir caddeye verildi. Çankırı Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevini de yürüten Mustafa Can’a, Çankırı ve Çerkeş’e yapmış olduğu maddi ve manevi desteklerden dolayı bir caddeye ‘Kaptan Mustafa Can Caddesi’ adı verildi.

Can, sosyal medyadan adını taşıyan cadde tabelasının olduğu bir fotoğrafı yayınlayarak, “İnsanın yaşarken, adının memleketinde bir caddeye verilmesini görmesi çok gurur verici. Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederim” şeklinde duygularını ifade etti.

Mustafa Can, memleketine olduğu kadar başkanı olduğu İlteriş Vakfı üzerinden Atatürkçülük, cumhuriyetçilik ve Türkçülük faaliyetleri ile ilgili çalışmalara da yoğun destek veriyor.

Can’ın en önemli desteklerinden biri, geçtiğimiz yıl Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Erzincan’da bulunan Atatürk’ün resmedildiği dünyanın en büyük portresinin restorasyonuydu. Ressam Mustafa Aydemir, 1982 yılında Erzincan’da askerlik yaparken Keşiş Dağı’ndaki Ata Tepesi’ne 3 bin asker arkadaşı ile birlikte 30 günde yaptığı Atatürk Portresi, yine Aydemir tarafından Mustafa Can ve arkadaşlarının desteği ile restore edilmişti. TAYFUN ERCAN – KENT YAŞAM