Kars'ta İl Kültür Müdür Yardımcısı olarak görev yapan A.B., İl Kültür Müdürü Hayrettin Çetin hakkında mobbing uyguladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Kars 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, Çetin'i suçlu bularak 5 bin Türk lirası maddi tazminat cezasına çarptırdı.

Bahçelievler'de çöken binadan dramatik detaylar Bahçelievler'de çöken binadan dramatik detaylar

Mahkeme heyeti, Hayrettin Çetin'in kadın yardımcısı A.B.'ye sistematik şekilde mobbing uyguladığını belirterek, kararını açıkladı. A.B.'nin avukatı Zeynep Akbaba, duruşma sonrası yaptığı açıklamada adaletin yerini bulduğunu vurguladı. Akbaba, "Mobbing ile Mücadele Derneği'nin resmi rakamlarına göre Türkiye'de işyerinde psikolojik baskıya, yani mobbinge maruz kalanların sayısı yaklaşık 9.5 milyon. Bu rakamın çoğunluğunu da maalesef kadınlar oluşturuyor" dedi.

“MAĞDURLAR CESARETLE HAKLARINI ARAMALI”

Avukat Zeynep Akbaba, mobbing mağdurlarının her zaman yanında olacaklarını ve mobbingi bir insanlık suçu olarak gördüklerini belirtti. Akbaba, "Bu tür davalar, işyerinde psikolojik baskıya maruz kalanlar için önemli bir emsal teşkil etmektedir. Mağdurların cesaretle haklarını aramaları ve adaletin tecelli etmesi için hukuk mücadelesini sürdürmeleri çok önemli" ifadelerini kullandı.

Bu dava, Türkiye'de işyerinde psikolojik baskıya karşı verilen mücadelenin bir parçası olarak görülüyor. Çetin'in cezalandırılması, benzer durumda olan diğer mağdurlar için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, mobbing ile mücadelenin sadece hukuki değil, aynı zamanda toplumsal bilinçlenme yoluyla da sürdürüleceğini vurguluyor. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar