Kartal Belediyesi, TMMOB Makine Mühendisleri İstanbul Şubesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, Veli-Der (Öğrenci Veli Derneği) ve FESTO iş birliği ile gerçekleştirilen yaz kampında çocuklar, teknoloji dünyasına unutulmaz bir yolculuk yapıyorlar.

KARTAL BELEDİYESİ VE TMMOB MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI'NIN İŞBİRLİĞİYLE TEKNOLOJİ YOLCULUĞU

Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampı kapsamında, Temmuz ve Ağustos aylarında iki grup halinde planlanan kampta öğrencilere; Robotik Kodlama, 3D Tasarım ve Üretim, Oyun Tasarımı ve Programlama, Yapay Zeka ve Biyonik Robotlar konularında atölye çalışmaları yapılacak.

Bu yaz okulu programı, gençlerin bilim ve mühendislik alanlarına olan ilgisini artırmayı ve geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeyi hedefliyor. Katılımcılar, deneyimli eğitmenler eşliğinde interaktif bir öğrenme ortamında bulunacak ve pratik beceriler kazanacaklar. Gençler, bu yaz kampında bilim ve teknolojiye dair keşifler yaparken, aynı zamanda geleceğin dünyasına hazırlanma fırsatı bulacaklar.

Yapay Zeka güzelleri Miss AI'da yarışıyor; İki Türk var Yapay Zeka güzelleri Miss AI'da yarışıyor; İki Türk var

GÖKHAN YÜKSEL: KENTLERİN GELİŞİMİ, BİLİM VE TEKNOLOJİDEN GEÇER

Makine Hangar hakkında konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Bir kentin gelişmesi için bilim ve teknoloji üretmesi gerekir. Bu anlamda, kentlerin gelişimi, bilim ve teknolojiden geçer. Makine Hangar ile gençlere ve çocuklara bilimi ve teknolojiyi sevdiriyoruz. Yazılım, kodlama, mühendislik, makineleşme ile ilgili örnek adımların hepsini buradaki istasyonlarda çocuklarımıza sunuyoruz.” diye konuştu.

Editör: Yusuf Hakkı Doğan