İstanbul'da bir lisede güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ve 12 suç kaydı olduğu bildirilen kişinin liseli kızları taciz ettiği iddia edildi.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, kabarık bir sabıka dosyasına sahip H.K., 12 suç kaydı olmasına rağmen Avcılar’daki bir lisede güvenlik görevlisi olarak çalıştı.

ONLARCA ÖĞRENCİYİ TACİZ ETTİ

İddiaya göre H.K., okulda da suç işlemeye devam ederek, onlarca öğrenciyi taciz etti. Okuldan bir kız öğrenciye ‘Senin gözlerin çok güzel, fiziğin çok güzel tayt giy’ diyen, kız öğrencilerin fotoğraflarını telefonuna ekran görüntüsü yapıp, ‘sevgilim’ diye tanıtan K., güvenlik kulübesinde kız öğrencilerin ellerini bile kelepçeledi.

Yaklaşık 2 yıl önce yaşanan tacizler, 5 kız öğrenci ve ailelerinin şikayetiyle yargıya taşındı. K., hakkında, ‘çocuğa karşı cinsel taciz’ ile ‘kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma’ suçlamalarıyla davalar sürerken, mağdur öğrenci sayısının 30’u aştığı iddia ediliyor. 

"DIŞARI SALMADIĞIM İÇİN İFTİRA ATTILAR"

Sorgusunda özel güvenlik belgesine sahip olmadığını kabul eden H.K. “Tamamen iyi niyetimden kaynaklandı. Dışarı salmadığım için çocuklar bana suç atmış olabilir” diyerek kendini savundu.

NASIL ÇALIŞIYORDU?

H.K.’nın hem 12 sabıka kaydı bulunması hem de güvenlik belgesine sahip olmamasına rağmen okulda nasıl çalıştığı ise merak konusu. Soruşturmada yer alan bilgilere göre Okul Aile Birliği tarafından hizmetli kadrosundan işe başlayan H.K. daha sonrasında okul girişindeki kulübede güvenlik görevlisi gibi çalıştı. Öğrencilere göre güvenlik yeleği, copu ve kelepçesi de bulunuyordu. Okul ise bunların olmadığını sadece danışmada görevli olduğunu belirtti. 

AVUKATTAN İTİRAZ; "HER ŞEKİLDE SABIKASININ OLUP OLMADIĞINA BAKILMALIYDI"

Kağıthane'de iki çocuk marketi ateşe verdi Kağıthane'de iki çocuk marketi ateşe verdi

Davayla ilgili bilgi veren mağdur avukatı Merve Poyraz Özcan, H.K.’nin tutuklanmadığını belirterek, “Her bir mağdur çocuğa karşı cinsel taciz ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçu sübut bulduğundan tutukluluk tedbirinin uygulanması gerekirdi. Ancak bunun yerine adli kontrole hükmedildi. Sanığın adli kontrol hükümlerini ihlal etmesine rağmen tutuklanmaması hukuka aykırı. Son duruşması perşembe günü yapılacak” dedi.

Olayda okul müdürünün de ihmali olduğunu aktaran Poyraz, “Temizlik görevlisi olsa dahi adli sicil kaydı incelenmeliydi. 12 suç kaydı var. Müdür de herhangi bir disiplin cezası almadı. Okula zaman aşımı nedeniyle bir ceza verilmedi. Kızlar şimdi 12. sınıfta, karar gecikirse mezun olacaklar” diye konuştu.

Editör: Editör Yazar