Küçükçekmece Belediye Meclisi'nin Eylül ayı oturumunda, AKP tarafından gündeme getirilen araştırma komisyonu teklifi tartışmalara neden oldu. CHP Meclis Üyesi Bahadır Gönenç, bu teklifin gerçeği yansıtmadığını ve tamamen algı oluşturma amacı taşıdığını belirtti.

Meclis üyesi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, AKP’li bazı hesaplarda yer alan "CHP’li Meclis Üyeleri araştırma komisyonu kurulması teklifimize mecliste red oyu verdi" şeklindeki haberlerin doğru olmadığını ifade etti. Paylaşımında, "Soru önergesi mi, teklif kararı mı vereceklerine kendi aralarında bile karar verememiş, amacı sırf algı oluşturmak olan bir teklifle meclis oturumuna gelmişlerdir. Konuşmamda da belirttiğim gibi komisyon oluşumunun koşulları bellidir. Sırf haber yapmak için kendilerinin de olmayacağını bildikleri bir tekliften siyasi malzeme çıkarma çabaları içinde bulundukları durumun tarifidir," şeklinde ifadeler kullandı.

Ayrıca, belediye şirketlerini denetlemenin, Belediye Meclislerinin yetkisi dahilinde olmadığını vurgulayan meclis üyesi, "Saygılarımla komşularımızın bilgisine sunarım," diyerek sözlerini noktaladı.

Spor Adası için çalışmalar hızla sürüyor Spor Adası için çalışmalar hızla sürüyor

Bu açıklamalar, sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, meclis üyeleri arasında yaşanan bu tartışma, kamuoyunda farklı tepkilere yol açtı.

Editör: Sümeyra Duğan