17 Ağustos 1999 tarihinde Gölcük’te meydana gelen ve 50 bine yakın insanın doğrudan etkilendiği, resmi kayıtlara göre 17 bin 480 kişinin ölümüne neden olan depremin yıl dönümünde Küçükçekmece Belediyesi, saha çalışması yaparak vatandaşları bilinçlendiriyor.

Belediyenin üst yönetiminden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Aygün, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ay, Başkan Danışmanı Abdullah Kaya, Afet İşleri Müdürü Serkan Soysal, Afet İşleri Şefi Mert Ateş ve diğer afet işleri personellerinin katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme çalışmasında deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasında yapılacaklara ilişkin bilgilerin bulunduğu broşürler dağıtılıyor.

AYGÜN: BİR DAHA BU ACILARIN YAŞANMAMASI İÇİN BİLİNÇLENMELİYİZ

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı ve Afet İşleri Müdürü Gökhan Aygün yaptıkları çalışmayla ilgili şunları söyledi;

“Hazırladığımız broşürlerimizi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Acı dolu depremin yıl dönümünde başka acılar yaşanmaması adına vatandaşlarımızı bilgilendirme gayretindeyiz. Ne yazık ki vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı ve bilinçli değiller ama deprem ülkemizin çok önemli bir gerçeği. Bu konuda hem hazırlıklarımızı yapmak hem de vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla sahadayız.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ay, Başkan Danışmanımız Abdullah Kaya, Afet İşleri Müdürümüz Serkan Soysal, Şefimiz Mert Ateş ve diğer afet işleri personellerimizle birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz ilçemizin farklı noktalarında. İnşallah depreme hazırlıklı bir hale geleceğiz. Çünkü deprem sonrasında yapılması gerekenlerden ziyade deprem öncesinde yapacaklarımız önemli. Başkanımız Kemal Çebi’nin talimatıyla Küçükçekmece’yi afete en hazırlıklı duruma getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.”

Hasbahçe'de Çevre Dostu Mangal Keyfi Başladı! Hasbahçe'de Çevre Dostu Mangal Keyfi Başladı!

AY: ÇOCUKLARIMIZI VE AİLELERİMİZİ BİLİNÇLENDİRME PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ay da önümüzdeki süreçte yapmayı planladıkları bir projeyle ilgili konuşarak, “Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ile birlikte okullarda çocuklarımızı bilinçlendirmeyi planlıyoruz. Deprem anında yapılması gerekenler konusunda bir kampanya yapacağız. O kampanya içerisinde çocuklarımız ve ailelerimizin bilinçlenmesini amaçlıyoruz. Bununla ilgili ilerleyen günlerde çalışmamızı duyuracağız. Deprem her an olabilir, burada bize düşen görev her an hazır olmaktır. Sayın başkanımız Kemal Çebi liderliğinde bu bilinci toplumumuza kazandırmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Editör Yazar