GÜNCEL

Lotus Cimnastik Avrupa’da tarih yazdı

Lotus Ritmik- Estetik Cimnastik Spor Kulübü, 8 ülkeden 62 takımın katıldığı Bulgarian Open Agg İnternational Competition isimli Uluslararası yarışmada 2. Olarak Türk bayrağını dalgalandırdı.

Abone Ol

Lotus Ritmik- Estetik Cimnastik Spor Kulübü Türkiye’yi Avrupa’da birçok sporcuları ile temsil etmeye devam ediyor. Lotus Ritmik- Estetik Cimnastik Spor Kulübü, Bulgarian Open Agg İnternational Competition isimli Uluslararası yarışmada ilk kez boy gösterdi. Bulgaristan’ın Burgas kentinde yapılan yarışmaya 7 ülkeden 62 takım katıldı.

İstanbul Küçükçekmece’de faaliyet gösteren Lotus Ritmik Cimnastik Spor Kulübü yarışmada gençler (12-14) kategorisinde 8 ülke arasından 2. olarak büyük bir gurur yaşattı.  Ayrıca minikler, küçükler ve yıldızlar kategorisinde de 1 bronz, 3 gümüş madalya aldı.

BEKİR EGELİ: 7 ÜLKE ARASINDAN 2. OLDUK

Kulüp Başkanı Bekir Egeli, Bulgaristan heyetine misafir perverlikleri için teşekkür ederken, “İlk defa katıldığımız Uluslararası Müsabakada 6-14 yaş grubu çocuklarımız ülkemizi en güzel şekilde temsil ederek 7 Ülke arasından 2. Olarak  bizlere göz yaşlarımıza hakim olamadığımız anlar yaşatıp Türk Halkını gururlandırmışlardır.  Bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.” dedi.

ANNA USOVA EGELİ: BU BAŞARIYI TÜRK HALKINA ARMAĞAN EDİYORUZ

Baş Antrenör: Anna Usova Egeli, müsabakada yıllarca birlikte aynı takımda antrenman yapan ülke takımları olduğunun altını çizerken, “Bizim çocuklarımız 8 aylık disiplinli bir çalışma sonucu büyük bir başarıya imza atıp, 25 madalya, 1 Bronz , 2 altın ve 1 gümüş kupa kazandılar. 12-14 yaş grubumuz ise 7 ülke arasından 2. Olarak imkan verildiğinde neler yapabileceklerinin mesajını verdiler. Gelecek yarışmalarda daha iyilerini yapabilecek potasiyele sahibiz. Tüm antrenörlerimi, sporcularımı ve ailelerini tek tek tebrik ediyorum.Bu başarıyı Türk Halkına Armağan Ediyoruz.

GENÇLER TÜRK BAYRAĞINI AVRUPA’DA DALGALANDIRIYOR

Magic grubunda başarı elde eden yarışmacı Ceyda Güneş Çoruk, Uluslararası arenada Türk bayrağını dalgalandırmanın gururunu yaşadığını belirtirken, destekleyenlere teşekkür etti. Zeynep Turancı ise İlk defa böyle bir organizasyonda Türkiye’yi temsil etme fırsatı yakaladıklarını vurgularken, Bulgaristan da bir çok ülkenin bulunduğu yarışmada 2. Olarak ülkeye büyük gurur yaşattıklarını söyledi. Elif Berfin Benzeş ise yarışmaya gittiklerinde yabancı ülke takımlarının 5-6 senedir birlikte çalıştığını öğrendiklerini söylerken, “Biz sadece 8 ay gibi kısa bir süre birlikte antrenman yaptık. Buna rağmen 7 ülke arasından 2. olduk. Bizi en çok bu mutlu etti. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

DERECEYE GİREN GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI

Spor müsabakalarında derece alan isimler şu şekilde;

Gençler (12-14 yaş) kategorisinde Magic Grubu 7 ülke arasından 2. oldu.  (Elif Berfin Benzeş, Ceyda Güneş Çoruk, Zeynep Asya Kofoğlu, Milana Derin Pak, Elif Şahin, Zeynep Turancı, Duru Yıldız)

Yıldızlar (10-12 Yaş) kendi kategorisinde Simfoniya Grubu 3. Oldu. (Nehir Aydın, Serra İbrahimoğlu, Azra Manap, Nilhan Memici, Zeynep Özyiğit, Rengin Yazıcı)

Küçükler (8-10 Yaş) kendi kategorisinde Sangriya Grubu 2. oldu. (Diana Aktaş, Mira Durak, Derin Esentürk, Nehir Güvenç, Derin Miray Küpçü, Zeynep Ela Süzen)

Minikler (6-8 Yaş) kendi kategorisinde Kiara Grubu 2. Oldu. (Era Deniz Adıyeke, Fidan İnci, Hatice Çekiç, Özge Erözkan, Senem Işıl Karaman, Ela Yeşiller, Nildeniz Pekdoğan) KENT YAŞAM HABER MERKEZİ