Büyükçekmece'den Festivale Katkı Sunan Sponsorlara Teşekkür Büyükçekmece'den Festivale Katkı Sunan Sponsorlara Teşekkür

Maltepe Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yeni kültür- sanat sezonu etkinlikleri, Doktor Öğretim Üyesi Pınar Ceylan’ın “Japonizme Saygı” isimli resim sergisiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Koordinatörü Levent Gümüş, serginin açıldığı galeride çok sayıda önemli sergiye ev sahipliği yaptıklarına değinerek “Pınar Ceylan’ın sergisinin en etkileyici sergilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Canlı, dinamik keyifli bir sergi. Kendisini kutluyorum.” dedi. 

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Ünal bu sergide bulunmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu ifade ederek “Biz sanatçılar olarak güzeli, estetiği, insanlığa ait yüce değerleri korumaya devam edeceğiz. Pınar Ceylan’ı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bu sergide bakmakla görmek arasındaki farkı hissetmek çok önemli. Ceylan, Japon kültürünü bu sergiyle bize yansıttı.” diye konuştu.

JAPON SANATINI YENİDEN UYARLADI 

2019 yılında Japonya’daki sanat müzelerini gezerek sanatsal incelemelerde bulunduğu zamandan bu yana Japonya’nın kültüründen ve sanatından etkilendiğini ifade eden Pınar Ceylan, bu sergide Katsushika Hokusai’nin “Büyük Dalga” ve Fuji’nin 36 Görünümü serisinden, Ushio Shinohara’nın Japon sanatını yeniden yorumlarından, Meiji dönemi anonim sanatçılarından, Edo dönemi Ukiyo-e Japon baskı resimlerinden, Japon efsanelerinden ve efsanelerindeki uzun boyunlu kötü kadın karateri Rokurokubi’den esinlenerek oluşturduğu eserlerine yer verdiğini söyledi. Ceylan tual üzerine akrilik, akrilik ve kolaj, kağıt üzerine sulu boya teknikleriyle hazırladığı, renk armonisine sahip, geçmiş ve son dönem eserlerini Maltepeli sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergide Ceylan’ın, Japon sanatının duygusal ve kendine has karakterini, kendi resim tarzıyla birleştirerek soyutlamalar oluşturduğu ve Japon sanatını yeniden uyarladığı çalışmaları yer alıyor. Pınar Ceylan’ın sergisi 16 Eylül tarihine dek A+B Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. 

Editör: HABER MERKEZİ