Küçükçekmece Sefaköy’de cadde üzerindeki bir bina çöktü. Çöken 3 katlı binanın enkazından 1 kişi ölü 8 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu öğrendi. İlk belirlemelere göre enkaz altında kimse kalmadı. Çökme sonrası iki kişi gözaltına alındı.

Küçükçekmece Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Pamuk, enkazı kaldırılan binanın olduğu bölgede mikrofonlarımıza konuştu.

Mehmet Pamuk’un konuşması şöyle;

PAMUK: EKİPLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Dün 8:45 sularında gerçekleşmiş bir olaydan bahsediyoruz. Benim de 9 civarında bilgim oldu, birçok telefon geldi. Biz de hemen buraya geldik. Zaten buraya geldiğimizde kuvvetleri buradaydı. AFAD ekipleri de gelmişlerdi, özellikle ilk anından itibaren yolu kapattıkları için hemen güvenlik önlemleri alındı. Küçükçekmece Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin tamamı buradaydı. Hepsine teşekkür ediyoruz.

“KOLON KESME GİBİ BİR DURUM YOK”

Son dakika; Küçükçekmece’de dev ekranda maç iptal Son dakika; Küçükçekmece’de dev ekranda maç iptal

İlk anından itibaren burada bulunan binayı biz yıllardır biliyoruz. Karşısındayız. Binada kolon kesme diye bir şey iddia ediliyor, öyle bir şeye şahit olmadık. Dar ve uzun bir bina, burada zaten çok az sayıda kolon var, onun kesilmesi mümkün değil. Bina belki de yorgunluktan, çünkü yaklaşık 30-35 yaşında bir bina, kendi kendine göçtü diye düşünüyoruz. En çok yaralanmalarına üzüldük, Allah hepsine acil şifalar versin. İnşallah en kısa sürede yaraları sarılır.

“VATANDAŞIMIZA YALVARIYORUZ”

Bizim bilgimiz dahilinde olan bir şikayet yoktur. Burada ruhsatlı olarak yapılmış bir bina, başvurusu 1988'de Bakırköy Belediyesi'ne yapılmış diye duyduk, tabii evraklarını görmedik. Daha sonrasında da binayla alakalı herhangi bir şikayetin belediyeye yapılmadığını duyduk. Vatandaşlarımıza yalvarıyoruz, hem belediye meclis üyesi hem de bir inşaat yüksek mühendisi olarak, ne olur belediyelerimizin "devletimizin yarısı bizden" kampanyasıyla sağladığı harç muafiyetleri ile varsa eski binalarınızı gelin, devletle ve belediyelerle el ele verin, bunları dönüştürün. Bu mesele bir ulusal güvenlik meselesidir. Büyük İstanbul depreminde Allah göstermesin, yüzlerce binayla sınandığımızı düşünelim. O gün için hazırlık yapmanın gayretinde olalım.

“’YARISI BİZDEN’ KAMPANYASININ İLK ÖDEMELERİ YAPILDI”

Özellikle Küçükçekmece'de "yarısı bizden" kampanyasının ilk destekleri alındı. Devletimiz ilk ödemeleri yaptı. İnşallah böyle olaylar bir daha yaşanmaz. İnşallah gözümüze yaş, gönlümüze buz düşmez. Vatandaşlarımızın acılarıyla hemhal olmayız, tertemiz bir şekilde bu dönüşümü el birliğiyle gerçekleştiririz. Fazıl Anıl Kılıçlı

Editör: Editör Yazar