GÜNCEL

Metrobüs’ün ‘Beyaz Yolu’ trafiği felç etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Metrobüs hattında yapılan çalışma, trafiği aksatıyor. İBB’den konuya ilişkin açıklama geldi ancak vatandaş duruma tepkili ve çalışmanın bir an önce sonuçlanmasını istiyor.

Abone Ol

İstanbul'daki toplu taşımanın ana damarlarından biri olan Metrobüs hattı, yapılan proje kapsamında yenileniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çalışmayı ‘yenileme’ ve ‘verimliliği artırma’ olarak kamuoyuna duyurmuştu. Çalışma her ne kadar hızla yürütülse de İstanbul’un ünlü otobanı E-5’te trafik tıkanıklıklarına neden oluyor.

EN İŞLEK NOKTASI

Avcılar'daki İBB Sosyal Tesisleri durağıyla, Yenibosna durağı arasındaki metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması 14 Ağustos Pazartesi günü başladı. 45 gün sürmesi planlanan çalışmalarda D-100 Karayolu Kadıköy istikametinde 1 şerit trafiğe kapatıldı. Çalışmalar boyunca 2 şeritten verilecek. Çalışma olduğuna dair bilgiler, metrobüslerin yanı sıra duraklarda anons ve duyurularla yolculara hatırlatılacak. Yolcular, duraklarda yönlendirme tabelaları ve iletişim ekiplerinin yardımıyla yönlendirilecek.

İBB'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İş kapsamında İBB Sosyal Tesisler durağıyla Yenibosna arasındaki yapım aşamasına geçildi. İBB Sosyal Tesisler ve Küçükçekmece durakları arasında başlanacak çalışma bilgileri metrobüs araçlarında ve duraklarda anons veya duyurularla yolculara hatırlatılacak. Duraklarda yönlendirme tabelaları ve iletişim ekipleri olacak. D-100 Karayolu Kadıköy istikameti 45 gün süresince çalışma güzergahında iki şeride düşürülecek." ifadelerine yer verildi.