CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ile Başakşehir Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenirken Alevi ve Caferi mezheplerinde kutsal kabul edilen Ehlibeyt ailesinden Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesinin yası tutuldu. 1344 yıl geçmesine rağmen acısı dinmeyen Kerbela olayı bir kez daha dualarla anıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, misafirleri kapıda karşıladı ve misafirlerle yakından ilgilendi. Etkinliğe katılanlar arasında İBB Meclis Başkanvekili Nuri Arslan, Avcılar Belediye Başkanı Utku Çakır Çaykara ve Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel de yer aldı.

Oruç açma lokması akşamında bir araya gelen misafirler, Muharrem ayının anlam ve önemini paylaşarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Beyoğlu’nun Kültürel Mirası Koruma Altında Beyoğlu’nun Kültürel Mirası Koruma Altında

KARABAT: MUHARREM AYI BİZE İKTİDAR HIRSININ NELER YAPABİLECEĞİNİ HATIRLATIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Muharrem ayının önemine değinerek, “Muharrem ayı bize iktidar hırsının en masum canlara bile nasıl kıyacağını hatırlatıyor. Temmuz ayı bize masumların canlarına kıyıldığı tarihleri hatırlatıyor. Madımak, Başbağlar ve Gazze gibi tüm bu insanlık suçları bu ayda gerçekleşti.

Biz bunları düşmanlıkla değil, olgun bir hüzünle anmalıyız. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyada ve ülkemizde olmasını istediği sulhu ve kardeşliği yaymalıyız.

Bugün burada olmamızın bir sebebi de ağır ekonomik şartlarda soframızı paylaşmaktır. Hz. Hüseyin’in duruşu da tam olarak bu yöndedir. O varlığı ve gücü elinin tersiyle itip şehadete yürümüştür.” diye konuştu.

ARSLAN: BU LOKMA HAYIRLARA VESİLE OLSUN

İBB Meclis Başkanvekili Nuri Arslan da gelen herkese teşekkür ederek, “İnşallah bugünkü lokma barış, huzur ve kardeşliği getirir” ifadelerini kullandı.

ÇAYKARA: DÜNYA TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ BİR ZULÜMDÜR

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, “Muharrem ayının 6. günündeyiz. Bugün bizleri bir araya getiren, Muharrem ayının ruhunu bize yaşatan sayın genel başkan yardımcımız Özgür Karabat’a teşekkür ederim.

Muharrem ayı dünya tarihinde görülmemiş bir zulümdür, matem ayıdır. Sadece Muharrem ayında değil, o vahşeti her zaman hatırlamak, nesillere aktarmak en büyük sorumluluklarımızdan biridir. Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt’i anlamak tüm insanlığın görevidir. Biz bu anlayışı gelecek nesillerimize ulaştırmayı başarırsak, barış ve huzur ortamını da sağlayacağız.” dedi.

GÜZEL: BU SOFRADA BİZLERİ BULUŞTURANLARIN NİYETLERİ KABUL OLSUN

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel de kısa bir konuşma yaptı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ile İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’a teşekkür etti. Güzel, “Yapılan ibadetlerin ve hayır işlerinin hak katında kabul olmasını diliyorum” dedi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar