GÜNCEL

Neden şaşırttı; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa mı etti?

Gazeteci Fatih Altaylı, istifasını sunduğu iddia edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı istifaya götüren süreci anlattı.

Abone Ol

**Fatih Altaylı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstifa Sürecini Anlattı**

Gazeteci Fatih Altaylı, istifasını sunduğu iddia edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı istifaya götüren süreci anlattı. Altaylı, Koca'nın çok yakınında olan bir isimle yaptığı konuşmayı aktardı:

"Kızılcahamam'da milletvekili Tuba Vural Çokal'ın Fahrettin Koca'ya saldırısı ve bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanı'nın Çokal'dan yana tavır alması, Koca'nın gururunu incitti. Kendini çok küçük düşürülmüş hissetti ve bu sorun büyüyerek devam etti. Hiçbir olumlu yaklaşım görmeyince istifa etmeye karar verdi" dedi.

Altaylı, bu süreçte resmî bir açıklama yapılmadığını belirterek, "Baskı sonucu bir vazgeçme, bir geri adım olur mu?" diye sordu. Ancak aldığı yanıt kesindi: "Yok abi, bunun artık dönüşü falan yok. Bu iş bitti. Sayın Bakan artık Bakan değil. Herhalde yenisini bulunca açıklama yaparlar ama Fahrettin Bey artık Bakan değil" dedi.

Konuşmanın sonunda, "Abi, örgüt ile bazı bakanlar arasında büyük sorun var" diye ekledi. Bu sorunların parti teşkilatından gelen taleplere icracı bakanların kulak asmamasından kaynaklandığını belirtti. Partililer ve teşkilat mensuplarının, bu bakanların doğru bildiklerini yapmalarından rahatsız olduğunu, her fırsatta bu bakanlara yüklenip Cumhurbaşkanı'na kötülediklerini ifade etti. "Şimdi de hedeflerinde Kültür ve Turizm Bakanı var. Turizm sezonunda hedefler tutturulamazsa o Bakan'a da neler yapacaklar" diyerek konuşmasını sonlandırdı.