GÜNCEL

O bölgeler için 'sarı' kod verildi

Ülkemizin beş bölgesinde yağış beklenirken, Artvin ve Rize için "turuncu", Trabzon içinse "sarı" alarm uyarısında bulunuldu

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Eylül 2024 tarihinde ülke genelinde etkili olacak hava olaylarına ilişkin son tahminlerini paylaştı. Buna göre, 5 bölgemizde yağış beklenirken, Artvin ve Rize için "turuncu", Trabzon içinse "sarı" alarm uyarısında bulunuldu.

Rapora göre,  ülkemizin kuzey, iç kesimler ve Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olamasın beklenirken, Marmara, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Çankırı çevreleri, Doğu Karadeniz ve Düzce, Bolu, Ordu çevreleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava daha çok parçalı bulutlu geçecek. Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


MARMARA
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Balıkesir ve Bilecik dışında kalan yerlerin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Çankırı, Niğde ve Kayseri ile Ankara'nın kuzey, Sivas'ın güney, Konya'nın batı çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Öğle saatlerinden sonra Düzce ve Bolu ile Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Giresun ve Ordu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.