Türkiye’de yüksek enflasyonist ortam, alım gücünün yere çakılması ve sığınmacı sorunu gibi büyük problemlerin ortasında ‘erken seçim’ sesleri yükselmeye başladı.

Yerel seçimlerdeki başarının ardından “Önce hizmet edeceğiz, hemen erken seçim talep etmeyeceğiz” diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel de doğal olarak kamuoyunun sesine kulak vererek erken seçim çıkışı yaptı. Özel, 1,5 sene sonrayı işaret ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da 2027 Kasım ayını gösterdi.

ÖZEL’İN TAVRI DİKKAT ÇEKİYOR

Özgür Özel'den yol haritası; CHP mültecileri nasıl gönderecek? Özgür Özel'den yol haritası; CHP mültecileri nasıl gönderecek?

CHP lideri Özel’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li Bakanlarla özdeşleşen mavi ekoseli ceketi giymesinin ardından erken seçim çağrısı yapması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rakip olarak vurgulaması dikkat çekti.

Özel, “Kendine güveniyorsa gelir bir kere daha yarışırız. Yok güvenmiyorsa geriye giden her gün onun seçimden kaçtığı gündür.” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİMDE ERDOĞAN ADAY OLABİLİYOR

Evet, Türkiye'de erken seçim olursa Recep Tayyip Erdoğan tekrar aday olabilir. Anayasa değişikliği ile 2017'de getirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre, bir kişi en fazla iki dönem Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak, mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci döneminde erken seçim kararı alınırsa, Anayasa'ya göre bu kişi üçüncü kez aday olabiliyor. Bu durum, Anayasa'nın 116. maddesine dayanarak mümkün kılınmıştır.

BAHÇELİ VE ERDOĞAN'IN DA SEÇİM GÜNDEMİYLE GÖRÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Önceki gün Beştepe'de gerçekleşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvesinin de 'erken seçim' gündemiyle olduğu iddia edildi.

Editör: Editör Yazar