CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özel, cinayetin failleri ve azmettiricilerinin belli olduğunu vurgularken, davanın üstünün örtülmeye çalışıldığını ve bu duruma seyirci kalmayacaklarını belirtti.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"TETİKÇİ VE AZMETTİRENLER BELLİ"

"Bu cinayetin tetikçisi bellidir, azmettirenleri bellidir. Cinayete katkı verenler, yardım edenler, yataklık edenler, getirenler, götürenler bellidir ama iddianame tam işin gitmesi gereken tarafta, gittiği yerde kesilmiştir."

"ÜST DÜZEY ÇABA VAR"

"Esas azmettiricilerle bağı ortadan kaldırmak için üst düzey bir çaba gördük ama bunu herkes görüyor, herkesin gözünün önünde gerçekleşiyor. Bu işin peşini bırakmayacağız."

"CİNAYETİN ÜSTÜNÜN ÖRTÜLMESİNE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ"

"Bu cinayetin üstünün örtülmesine seyirci kalmayacağız. Kimse 'kral çıplak' demiyorsa biz diyeceğiz ama o iki kız evladın, gözü yaşlı eşin, annenin, babanın, kardeşlerin ve Türkiye'de siyaset yapan ve siyasi duruşundan dolayı endişe duyan kimsenin 'Benim de sonum Sinan Ateş gibi olur' deyip korkmasına izin vermeyeceğiz."

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

"Türkiye'yi sise boğmaya çalışıyorlar, bundan sonrası için gözdağı vermeye çalışıyorlar, buna sessiz kalınmayacak!"

Bakan Şimşek'ten flaş açıklamalar; Yeni vergiler geliyor Bakan Şimşek'ten flaş açıklamalar; Yeni vergiler geliyor

Özel'in açıklamaları, Sinan Ateş davasında adaletin yerini bulması için verdikleri mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini bir kez daha gözler önüne serdi. CHP Genel Başkanı, kamuoyunun da bu süreci yakından takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Editör Yazar