CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, asgari ücretin 25 bin TL olması gerektiğine yönelik taleplerini yenileyerek çağrıda bulundu, “Emekliye, asgari ücrete, çaya, buğdaya zam istiyorsanız bu akşam saat 21:00’de evinizin ışıklarını açın kapatın” dedi.

"ZAM YAPARSAN GEÇİM, YAPMAZSAN SEÇİM"

Özel sözlerine, “Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur” diyerek devam etti.

TÜİK' AĞIR ELEŞTİRİLER

Çinli BYD’nin fabrikası inşaata başlamadan vergi muafiyeti başladı Çinli BYD’nin fabrikası inşaata başlamadan vergi muafiyeti başladı

Özel, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon verilerine, “Türkiye’de yoksullara, dar gelirlilere bizzat bir devlet kurumu eliyle yapılan, sürdürülen açık bir ihanet ile karşı karşıyayız. Açıkladığı enflasyon rakamı istatistik falan değil! ! Kul hakkı yemenin tanımı ne ise TÜİK eliyle bu iktidarın herkese yaptığının adı da budur” diyerek tepki gösterdi.

“Bugün TÜİK bu iktidara oy veren ve vermeyen herkesin cebinden para çalıyor. Maaşına üç bin lira zam alacak birisi varsa TÜİK olmasaydı, doğru rakam olsaydı altı bin lira alacaktı. TÜİK kurumdur, o kurumu yöneten birileri, onları atayan biri vardır” diyen Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ekonominin sorumlusu benim” cümlelerini hatırlatarak, “diyor ya ‘sorumlusu benim.’ İşte cebinizden parayı çalan TÜİK Başkanı’nı atayandır” dedi.

Editör: Editör Yazar