15 yeni ülkeye daha seçim sandığı kurulacak. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için yeni bir gelişme daha yaşandı. YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada 15 yeni ülkeye seçim sandığı kurulacağını söyledi.

Yener şöyle konuştu;

"Yapılan çalışma sonucunda 75 ülke, 156 temsilcilikte vatandaşlarımızın oy kullanabileceği tespit edilmiş olup, 2018 yılında yapılan seçimlere ilaveten bu yıl yapılacak seçimlerde 15 yeni ülkede daha sandık kurulması gerektiği tespit edilmiş olup bu ülkeler Afganistan, Belarus, Brezilya, Estonya, Fas, Karadağ, Kore Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Slovakya ve Tanzanya olarak belirlenmiştir."

Sandık kurullarının teşekkülüne ilişkin ilke kararlarının da belirlendiğini aktaran Yener, "Ayrıca belirtmiş olduğumuz 75 ülke ve 156 temsilciliğe ilaveten vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerleşim yerlerinde de sandık kurulmasına ilişkin çalışmalar devam etmektedir." dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ VAR

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, Türkiye'de yaşamayanlar neden Türkiye hakkında karar veriyor diye sorgularken, şimdi ise 15 yeni ülkeye daha sandık kurulacağı haberine daha çok kızmış durumdalar.

Editör: Editör Yazar