Beylikdüzü yönünde ilerleyen bir metrobüsün, Sefaköy mevkiinde karşı yönden gelen başka bir metrobüse yandan çarpması sonucu meydana gelen kazaya ilişkin soruşturma, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor. Küçükçekmece Adliyesi’ne getirilen 8 şüpheliden 5’i, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Metrobüs sürücüsü D.M.Ç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü M.E., müdür yardımcısı A.Y., metrobüs denetim amiri Ş.Y. ve yüklenici firma şantiye şefi M.S.K. tutuklandı.

Savcılık: "İkaz ve İşaret Levhaları Yetersizdi"
Soruşturma kapsamında hazırlanan sevk yazısında, metrobüs sürücüsü D.M.Ç’nin hızını yol yapısına uyarlamadığı ve yetersiz frenleme yaptığı gerekçesiyle kusurlu olduğu belirtildi. Yazıda ayrıca, metrobüs sürücülerinin fark edebileceği ikaz ve işaret levhalarının yeterli olmadığı, İBB Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü M.E., Müdür Yardımcısı A.Y., metrobüs saha amiri Ş.Y., ve yüklenici firma şantiye şefi M.S.K.’nin de kazada kusurlu bulunduğu ifade edildi. Savcılık, toplanmamış delillerin bulunduğunu ve mevcut delil durumunun suçun ağırlığıyla orantılı olduğunu belirterek 5 şüphelinin tutuklanmasını talep etti.

Metrobüs Şoförü: "Baypas Yolunun Açıldığını Bilmiyordum"
Metrobüs şoförü D.M.Ç, savcılıktaki ifadesinde, olay günü baypas yolunun açıldığından haberdar olmadığını ve bu konuda bir bilgilendirme yapılmadığını savundu. D.M.Ç, "Doblo aracı son anda fark ettim ve fren yaptım, ancak ABS sistemi devreye girmedi. Kazanın meydana gelmesinden dolayı üzgünüm, ancak olayda bir kusurum olmadığını düşünüyorum" dedi.

Son dakika; Pendik'te yangın paniği Son dakika; Pendik'te yangın paniği

Denetim Amiri: "Baypas Yolunu İşbaşı Yaptığımda Gördüm"
Denetim amiri Ş.Y. ise savcılıktaki ifadesinde, baypas yolunun yerinin sık sık değiştiğini ve kendisinin de bu değişiklikleri yeni öğrendiğini belirtti. Olay günü metrobüs yolunda bulunan aracının kazadan son anda kurtulduğunu ifade eden Ş.Y, "Kazanın olduğu noktada yol işaretlemeleri yüklenici firma tarafından yapılıyor. Ben elimden geleni yaptım ama kaza yine de yaşandı" dedi.

Ne Olmuştu?
Dün sabah Küçükçekmece’de iki metrobüsün çarpışması sonucu 22 yaşındaki Ferhat Uçar hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 51 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından gözaltına alınan 8 şüpheliden 5’i tutuklanmıştı.

Editör: Sümeyra Duğan