İstanbul’un temiz hava ve su kaynağı olan Kuzey Ormanları'nı tahrip eden madencilik faaliyetleri devam ediyor. Bir madencilik şirketi, İstanbul Şile’ye bağlı Teke Köyü’nde halk katılım toplantısı düzenlemek istedi. Ancak gerçekleştirilmesi planlanan toplantıdan önce bir araya gelen Teke Köyü halkı, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, Şile muhtarları ve Şile Çevre Derneği ÇED toplantısı yapılmasına izin vermedi.

Engelli Dostu Uygulamalar Hırvatistan Heyetini Büyüledi Engelli Dostu Uygulamalar Hırvatistan Heyetini Büyüledi

“ŞİLELİLERİMİZİN DESTEĞİYLE KORUYACAĞIZ!”

Şile, Teke Mahallesi’nde yapılması planlanan kalker ocağı ve kırma eleme tesisine karşı sesini yükselten Şile Çevre Gönüllüleri Derneği, çeşitli sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri muhtarlar, Teke ve civar köy sakinleri ile birlikte çok sayıda vatandaş, doğa katliamına yol açacak maden ocağı yapımına “Dur!” uyarısında bulundu.

KABADAYI: BU GİRİŞİMİN TAMAMEN KARŞISINDAYIZ

Protesto eylemine katılarak, Teke Köyü sakinlerine ve doğaseverlere destek veren Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, Şile’nin yeşiline ve doğasına, Şile sakinlerinin desteğiyle sonuna dek sahip çıkarak, koruyacaklarının altını çizdi. Şile doğasına, tarımına ve turizmine zarar verecek her türlü girişime karşı olduklarını belirten Belediye Başkanı Özgür Kabadayı: “Özellikle Şile’nin bir evladı olarak benim bu oluşuma kesinlikle karşı olduğumun net bir şekilde bilinmesini isterim. Çevredeki doğal güzellikleri ve özellikle yeşilliği korumak için uğraş veren çevreci bir belediye ve belediye başkanı olarak, İstanbul’un Kuzey Ormanları'nı tahrip eden tüm madencilik faaliyetlerine olumsuz bakıyoruz. Çünkü Teke Köyü’ünde gelecekte bir Üvezli olmasını istemiyoruz, bu bölgede bizim çocuklarımıza bırakacağımız emanetler var. Bu emanetleri de en etkin şekilde savunacağız. Bu noktada hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de Şile Belediyesi olarak biz bu girişimi kabul etmiyor ve protesto ediyoruz. Buradan çıkarılacak olan madenin köylümüze yaramayacağını önceki tecrübelerimizden biliyoruz. İstanbul’u besleyen Melen Suyu’nu da tahrip edeceği için bizler daima Teke Köyü’nün ve Teke Köyü’nde yaşayan vatandaşlarımızın arkasındayız.” ifadelerine yer verdi.  KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar