Silivri'de kentsel dönüşüm kapsamda, Piri Mehmet Paşa Mahallesi Albay Yunus Dirik Caddesi üzerindeki 5428 ada, 58 parselde bulunan depreme dayanıksız binanın yıkımı, Silivri Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Başkan Balcıoğlu, "Silivri Belediyemizin incelemeleri sonucunda depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Albay Yunus Dirik Caddesi üzerindeki depreme dayanıksız binanın yıkımını gerçekleştirerek, burada daha güvenli, modern ve yaşanabilir bir yaşam alanı kazandırmak üzere önemli bir adım attık" dedi.

ÖNCELİK 99 ÖNCESİ YAPILAR

Silivri Belediyesi, ilçedeki olası depremlere ve afetlere hazırlık amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle 1999 öncesi yapıların yoğunlukta olduğu Piri Mehmet Paşa Mahallesi başta olmak üzere tüm risk barındıran mahallelerde, risklerin en aza indirilmesi ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla kapsamlı çalışmalar yürütülüyor.

Bu çalışmalar kapsamında, belediye ekipleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iş birliği yaparak riskli binaların tespiti, yıkımı ve yeniden yapımı konusundaki planlamaları hızla sürdürüyor. Sadece Temmuz ayı içinde mevcut mahallede beş binanın yasal işlemleri tamamlanarak yıkıma hazır hale getirildi.

BALCIOĞLU: HEP BİRLİKTE KENTSEL DÖNÜŞÜME

Başkan Balcıoğlu, "Deprem, ne zaman geleceği bilinmeyen ancak hazırlıklı olmamız gereken bir gerçektir. 6 Şubat depreminden dersler çıkarmamız gerekiyor. Silivri Belediyesi olarak, bu bilinçle hareket ediyoruz. 'Hep Birlikte Kentsel Dönüşüme' çağrımızın amacı, Silivri’mizi depreme karşı daha dirençli ve güvenli bir kent haline getirmektir" dedi.

Avcılar’ın emekçilerinin TİS sevinci Avcılar’ın emekçilerinin TİS sevinci

Ayrıca Başkan Balcıoğlu, resmi kurum binalarında da risklerin azaltılması çalışmalarının sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde Vergi Dairesi lojmanlarının yıkımının gerçekleştirileceğini bildirdi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar