Sinan Ateş davasında karar çıktı...

Adalete erişimde engeller kalkıyor Adalete erişimde engeller kalkıyor

Tetikçi Eray Özyağcı'ya ağırlaştırılmış müebbet çıktı. MHP'li avukat Serdar Öktem tahliye edildi.

Tetikçi Eray Özyağcı’nın cinayet yerine götürüldüğü motosikleti kullanan Vedat Balkaya’ya ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve müşteki Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası verildi.

DOĞUKAN ÇEP VE TOLGAHAN DEMİRBAŞ'A AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Cinayetin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Doğukan Çep, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Cinayetin ardından Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve dönemin Mersin Milletvekili MHP'li Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınan azmettirici Tolgahan Demirbaş, ‘tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Mustafa Uzunlar’a ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza verildi. Aşkın Mert Gelenbey’e ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza verildi. Murat Can Çolak’a tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verildi. Emre Yüksel’e tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verildi.

MHP'li avukat Serdar Öktem hakkında ise tahliye kararı verildi.

Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç'a beraat, Caner Güney'in de tahliyesine karar verildi.

Cinayet Büro Eski Amiri Mustafa Ensar Aykal'ın dosyasının ayrılmasına tutukluluğunun devamına karar verildi.

 

 

YUMRUK ATTI

Kararın açıklanması için verilen arada müştekiler ve avukatları Sincan Ceza İnfaz Kurumu bahçesinde oturuyordu. Bu sırada, beyaz ceketli ve kimliği bilinmeyen bir kişi, Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş ve eşine arkadan yaklaşıp yumruk attı.

BAHÇEDE ARBEDE

Bu durum üzerine bahçede arbede yaşandı. Sinan Ateş'in yakınları saldırgana müdahale etti. İki taraf arasında kavga çıktı. Saldırgan polis ekiplerinin müdahalesiyle yakalandı. Sinan Ateş'in yakınları saldırı sırasında Selma Ateş ve Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'i korumaya çalıştı.

HEM KARDEŞİMİ KATLEDİYROSUNUZ...

Selma Ateş saldırgana karşı "Hem kardeşimi katlediyorsunuz, hem de bize saldırıyorsunuz. Bunlara ceza kesilmezse bizi de öldürecekler" ifadelerini kullandı. Bu sırada anne Saniye Ateş fenalaştı. Saniye Ateş tedbir amacıyla ambulansa bindirilip olay yerinden götürüldü.

Editör: HABER MERKEZİ