Çiftliklerde yetiştirilen domuz etinin kilogram fiyatının dana etinden genelde daha pahalı olması, restoranların neden dana etine domuz eti karıştırdığı sorusunu akıllara getirdi.

Esad gitti; Türk müteahhitleri için hedef Suriye, hisseler yükselişe geçti Esad gitti; Türk müteahhitleri için hedef Suriye, hisseler yükselişe geçti

Domuz yetiştiriciliği ve domuz eti satışı yapan Gourmet Pork şirketinin yetkilisi Halit Özbahçıvan, Patronlar Dünyası’ndan Mustafa Ali Aykol’a konuştu.

"ÇİFTLİK DOMUZLARI DEĞİL, YABAN DOMUZLARI KULLANDILAR"

Bakanlığın listesindeki şirketlerin çiftliklerde yetiştirilen evcil domuzların etini değil yaban domuzu eti kullandığını söyleyen Özbahçıvan şöyle konuştu:

“Karkas (kemikli) dana eti 300-350 liradan satılıyor. Karkas domuz etinin de güncel satış fiyatı 350-400 lira bandında. Ucuz olması için çiftliklerde yetiştirilen domuzların etlerini kullanmaları anlamsız olur. Hem böyle bir fiyat skalası varken hiçbir şirket bu riske girmez. Onların kullandığı sağlıklı olan çiftlik domuzları değil, yasalara aykırı şekilde avlanan ve ticareti yapılan yaban domuzları.”

NE OLMUŞTU?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2 Ekim’de ilk kez yayınlamaya başladığı taklit-tağşiş ürünler listesinde, aralarında ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf’un da olduğu birçok işletmede domuz eti kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Editör: Editör Yazar