Evde fizik tedavi hizmetinden yatağa bağımlı ve yürümekte zorlanan 45 yaş üstü hastalar faydalanabiliyor. Hastanın ihtiyaç durumuna göre 5, 10, 15 seans olarak haftada 1 ya da 2 gün şeklinde uygulanırken, seanslar 40 dakika sürüyor.

İlk aşama olarak başvuruda bulunan hastanın evine gidilerek değerlendirme seansı yapılıyor. Eğer hasta fizik tedaviye uygun görülürse fizik tedavi veya ortopedi doktorundan “Evde fizik tedavi görebilir” raporu isteniyor. Raporlar alındıktan sonra ise tedaviye başlanıyor.

HASTANIN GÜNLÜK YAŞANTISINA UYGUN EGZERSİZLER YAPILIYOR

Yatağa bağımlı, yürümekte zorlanan, kendi imkânlarıyla dışarı çıkıp tedavi olamayan vatandaşlara Evde Fizik Tedavi hizmeti verilirken, hastanın günlük yaşantısında yürümesini sağlamak, ev içinde kendi ihtiyaçlarını gidermesini sağlamak amacıyla en uygun tedavi yöntemi uygulanıyor. Hastanın ihtiyacına göre belirlenen bir tedavi yöntemi olan evde fizik tedavide elektro tedavi cihazlarıyla birlikte hastanın günlük yaşantısına uygun egzersizler yapılıyor.

“EVİN İÇİNDE DE OLSA ARTIK YÜRÜYEBİLİYORUM”

Evde fizik tedavi hizmetinden yararlananlardan biri de 60 yıldır Eyüpsultan’da ikamet eden 73 yaşındaki Fatma Karanlı. Küçükken çocuk felci geçiren ve yaşı ilerleyince yürüyemez hale gelen Fatma teyze, 3 aydır evde fizik tedavi hizmetinden faydalanıyor. Oğlunun belediyeyle iletişime geçmesiyle evde fizik tedavi hizmetinden yararlanmaya başlayan Karanlı, artık evde kendi imkânlarıyla yürüyüp, temel ihtiyaçlarını yerine getirebiliyor. Verilen hizmetten çok memnun kaldığını söyleyen Fatma teyze, “Allah belediye başkanımızdan ve emeği geçen herkesten razı olsun. Önceden hiç yürüyemiyordum artık tutunarak da olsa evin içinde gezip, kapının önüne çıkabiliyorum. Başkanımızla geçenlerde mahalle şenliğinde tanıştık. Ellerimden öptü neye ihtiyacın var diye sordu. Ben de kendisinden akülü tekerlekli sandalye istedim. Bana söz verdi” şeklinde konuştu.

HİZMETTEN BUGÜNE KADAR 282 KİŞİ FAYDALANDI

Evde Fizik Tedavi hizmeti hayata geçtiği günden bu güne yatağa bağımlı, yürümekte zorlanan, kendi imkanlarıyla dışarı çıkıp tedavi olamayan yaklaşık 282 kişiye umut oldu.

İstanbullu isyanda: 6 Şubat depreminden beter olacağız İstanbullu isyanda: 6 Şubat depreminden beter olacağız

Evde Fizik Tedavi hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar 440 30 00 numaralı telefondan Eyüpsultan Belediyesi Beyaz Masa birimini arayarak iletişime geçebiliyorlar.

Editör: Yusuf Hakkı Doğan