Milli Savunma Bakanlığı tarafından emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay, Suriye sınırında insan kaçakçılığı yaptığı iddialarının ardından Ankara'da gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonucunda, Çokay'ın tutuklandığı bildirildi.

Şişli’de akıl almaz olay; eşine tecavüz etmek isteyen arkadaşını bıçakladı Şişli’de akıl almaz olay; eşine tecavüz etmek isteyen arkadaşını bıçakladı

Tuğgeneral Çokay'a yönelik bu iddialar, güvenlik güçlerinin dikkatini çekmiş ve geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma süresince elde edilen deliller doğrultusunda Çokay, mahkemeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, olayla ilgili soruşturmanın derinleştirileceğini ve gerekli tüm adımların atılacağını duyurarak şu açıklamayı yaptı;
"Suriye’de görevli bir Tugay Komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olay hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir.

Hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli olarak yürütülmektedir. Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir."

MSB kaynakları, bugünkü basın bilgilendirme toplantısında da "Gizli olarak yürütülen hazırlık soruşturması sonucunda elde edilen bilgiler kapsamında Akçakale Savcımız tarafından gözaltı kararı verildi. Konuyla ilgili idari ve adli süreç birbiriyle bağlantılı şekilde yürüyor. Adli süreçteki gelişmelere göre idari süreçler de işletilmeye devam edecektir. TSK’da disipline ve kanunlara aykırı hareket eden kim olursa olsun rütbesine bakılmaksızın gereken yapılır"
 

Editör: Editör Yazar