GÜNCEL

Susurluklu kadınlar, gelişim atölyesiyle marka üretiyor

Susurluk Belediyesi tarafından 2019 yılında açılan “Ömür Üreten Kadınlar” belediye bünyesinde bulunan gelişim atölyesinde marka üretiyor.

Abone Ol

Kadınların üretmesine ve istihdam sağlamasını öncelikli hedeflerinden birisi yapan Susurluk Belediyesi, Ömür Üreten Kadınlar Gelişim Atölyesi ile kadınların üretmesini ve marka yaratmasını sağlıyor.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in ‘öncelikli’ faaliyetler olarak belirlediği kadınların üretmesi, istihdama katılması prensibi kapsamında Ömür Üreten Kadınlar Gelişim Atölyesi, 2019 yılından beri üretiyor ve marka yaratıyor.

ÜRÜN GAMI ÇOK GENİŞ

Ömür Üreten Kadınlar kapsamı altında açılan atölyede, kişisel gelişim etkinlikleri, seramik, mozaik, panç, tablo, keçe, takı tasarım, ahşap boyama, hediyelik eşya, tress ip, makrome, temel bitki yetiştiriciliği gibi farklı branşlarda eğitim veriliyor. Her yaştan, bütçeden, eğitim düzeyinden, kadınların el becerileri konusunda çalışmalar yapmak, meslek edinmek, kişisel gelişime katkı sunmak ve ev ekonomisine maddi sunmasını sağlamak amacıyla kurulan atölyeye Susurluklu kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

"BİZİM MARKAMIZ NEDEN AVRUPA PAZARINDA OLMASIN?"

Susurluk Belediyesi Basın Danışmanı Burak Özdek atölyeyle ilgili şunları söyledi;

“Burada üretilen ürünler iç ve dış pazarda satılıyor. Protokol olarak başlayan süreç uluslararasına dönmüş durumda. Bu hazırladığımız ürünler Amazon pazarında Amerika’da satılacak. Ürettiğimiz marka neden Avrupa pazarında olmasın?

Bunların dışında biz Türkiye’nin her noktasına gıda ve peynir gibi ürünler yollamak istiyoruz. Ev dekorasyon ve çanta gibi çok geniş ürün yelpazemiz var.”

"HOBİ OLARAK GELEN KADINLARIMIZ DA VAR"

Atanamayan öğretmen Zeynep Özdek de Susurluk Belediyesi’nde istihdam edildi ve Ömür Üreten Kadınlar Gelişim Atölyesi’nde Genel Koordinatörlük görevini yürütüyor. Özdek, “Burada kadınlar birçok branşta öncelikle üretim yapıyorlar ve buraya hobi olarak gelen kadınlarımız da var. Üretim yapıldıktan sonra satış kanallarımızdan bu ürünler tüketicilerle buluşturuluyor.

Biz burada katkı payı vs. hiçbir şey almadan kadınlarımızı üretim yolunda destekliyoruz. Satışlar direkt olarak kadınlarımızın belirlediği fiyatlardan üyelerimize yönlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM