Çalıştayda Mardin’in tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra bölgedeki gazetecilerle bir araya gelip gazeteciliğin sorunları hakkında konuşulmuştu.

Tanış çalıştaylara ‘Gazeteciler Sorunlarını Anlatıyor’ başlığı altında devam edileceğini söyledi.

TANIŞ: EKONOMİK VE ÖZGÜRLÜKLER SORUNUMUZ VAR

Bahçelievler'de çöken binadan dramatik detaylar Bahçelievler'de çöken binadan dramatik detaylar

Geçtiğimiz günlerde Mardin’de düzenlediğimiz çalıştayda, gazetecilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini detaylı bir şekilde ele aldık diyen Tanış; “Çalıştayda, özellikle yerel basının karşılaştığı ekonomik zorluklar, mesleki dayanışmanın önemi ve basın özgürlüğünün korunması konuları üzerinde duruldu. Ayrıca, Mardin’in tarihi ve kültürel zenginliklerine de dikkat çekerek, basının bu değerlerin tanıtımında oynayacağı rolü vurguladık ” dedi.

“TASARRUF GENELGESİ EN ÇOK YEREL BASINI VURUYOR”

Toplantının bir diğer gündem maddesi olan hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında çıkardığı “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ile ilgili konuşan Tanış, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ekonomik zorluklarla mücadele eden yaygın ve yerel basınımız için ciddi tehditler barındırmaktadır. Basın, toplumun sesini duyurmak, sorunları gündeme taşımak ve halkın doğru bilgiye erişimini sağlamak gibi önemli görevleri üstlenmektedir. Ancak, tasarruf ve verimlilik adına getirilen kısıtlamalar, bu görevleri yerine getirmelerini neredeyse imkânsız hale getirecektir. Özellikle yerel gazeteler, zaten kısıtlı bütçelerle faaliyet göstermeye çalışırken, ek maliyet yükleri ve desteklerin azalması, birçok gazetenin kapanmasına neden olabilecektir. Basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı bu süreçte büyük zarar görecektir” dedi.

Tanış, sonraki Gazeteciler Sorunlarını Anlatıyor başlıklı çalıştayın Kocaeli’nde yapılacağının bilgisini verdi.

Kahvaltı organizasyonuna katılan gazetecilere Tanış: ” Mardin Dinlerin, Dillerin ve Medeniyetlerin Başkenti ” adlı kitabını imzalayarak hediye etti. Sümeyra Duğan

Editör: Editör Yazar