EKONOMİ

TASD bir kez daha Berke İçten ile ‘yola devam’ dedi

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD)’nin olağan seçimli genel kurulu Hilton Mall Of İstanbul oteli salonunda basına kapalı olarak yapıldı.

Abone Ol

TASD Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, TASD Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda ayakkabı sektörünün bir kez daha eski yönetim kurulu başkanı Berke İçten ve ekibiyle yola devam kararı aldığı kaydedildi.

BAYRAK BİR KEZ DAHA BERKE İÇTEN'E EMANET EDİLDİ

Üç listenin yarıştığı TASD Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Berke İçten, Hasan Bıyık ve Ahmet Çakır listeleri yarıştı. 492 geçerli oyun 255'ini Berke İçten'in listesi alarak, TASD Olağan Seçimli Kurulu'nda bir kez daha Başkan Berke İçten ile birlikte yola devam kararı verilmiş oldu.

Yapılan yazılı açıklamada, TASD’nin seçimli genel kuruluna daha önce benzeri görülmeyen bir katılım olduğu kaydedildi. TASD Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada Başkan Berke İçten’in, “Biz bu olağanüstü ilgiyi ayakkabı firmalarımızın geleceğine sahip çıkma refleksinin bir sonucu şeklinde yorumluyoruz. Sektörün sorunlarının çözümü için daha önce sunduğumuz öneri ve taleplerimizin yeni dönemde de takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

TASD’nın yazılı açıklamasında şu başlıklar yer aldı:

Ayakkabı endüstrisinin en güçlü sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), mevcut başkan Berke İçten ile ‘yola devam’ dedi. TASD’nin olağan genel kurulunda üç adayın yarıştığı seçimi Berke İçten’in listesi kazandı.

Yüksek maliyet artışlarına rağmen kurun yatay seyri nedeniyle fiyat tutturmakta zorlanan ve ihracatta sıkıntılı bir dönemden geçen ayakkabı endüstrisi, TASD’nin olağan genel kurulunda yeni başkanını seçmek üzere sandık başına gitti. Seçimi mevcut başkan Berke İçten kazandı.

Berke İçten seçimden sonra yaptığı değerlendirmede, ayakkabı endüstrisinin büyük bir demokratik olgunlukla sandık başına giderek tercihini yaptığını söyledi. Genel kurulun TASD tarihinin en geniş katılımlı seçimine sahne olduğuna dikkat çeken İçten, şunları söyledi:

“GENİŞ KATILIMLI SEÇİMİN GALİBİYET GURURUNU YAŞIYORUZ”

“Daha önce benzeri görülmemiş bir seçime tanıklık ettik. İzmir, Konya ve Gaziantep başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından üyelerimiz büyük bir duyarlılıkla oylarını kullanmak için İstanbul’a geldiler. Biz bu olağanüstü ilgiyi son bir buçuk yıldır zor bir dönemden geçen ayakkabı endüstrimizin geleceğine sahip çıkma refleksi olarak yorumluyoruz. Aynı zamanda da böylesine geniş bir katılımlı seçimi önde kapatmanın gururunu yaşıyoruz. İşini gücünü bırakarak genel kurulumuza katılıp oy kullanan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Biz önceki dönemde olduğu gibi oy versin ya da vermesin tüm üyelerimize eşit mesafede olmaya devam edeceğiz. İlk dönemimizdeki çalışmalarımızla gerek yurt içinde gerekse yurt dışında TASD’yi ayakkabı endüstrisi ile ilgili konularda fikri sorulan, değerlendirmeleri dikkate alınan bir kurum haline getirmiştik. İkinci dönemde yapacağımız çalışmalarla derneğimizin bu konumunu daha da güçlendireceğiz. İçerideki yüksek maliyet artışlarına rağmen kurun yatay seyri nedeniyle ihracatta son bir buçuk yıldır kan kaybı yaşarken ithalatta da olağanüstü bir artışla karşı karşıyayız. Ayakkabı, bu ülkenin geleneksel sektörlerinden biri olmanın yanında istihdamı ve ihracatıyla ülke ekonomimize büyük katkı sunuyor. Bu önemli sektördeki kan kaybının durdurulması için çözüm önerilerimizi ilgili kurumlarımızla paylaşmıştık. Üyelerimizin bize olan güven ve desteğinin de verdiği sorumlulukla önerilerimizin ve taleplerimizin takipçisi olmayı sürdüreceğiz.”

TASD’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Berke İçten, Murat Göl, Hüseyin Ata, Bilal Barış, Fırat Güler, Cem Kubilay Kaban, Hasan Tolga Ülkücan, Alaaddin Kaya, Kadir Ülker, Ahmet Güncü, Selim Beyaz, Fatih Buldum, Erkan Demir, Halil Taşdemir ile Mehmet Sıddık Kahraman. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ