GÜNCEL

Ümit Özdağ ile Kariyer net arasında gerginlik

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile iş arayana ve iş verene hizmet veren Kariyer.net arasında gerginlik yaşandı. Özdağ, site hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi, şirket ise açıklama yaparak durumu düzelttiklerini ifade etti.

Abone Ol

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kariyer.net yöneticilerinin kariyerlerinin tek tek incelenmesi gerektiğini belirterek, "Türk vatandaşı çalıştırmak istemeyi ırkçılık olarak nitelendirmenin Türk Milletine karşı yapılmış büyük bir terbiyesizlik olarak gördüğümüzü bilmenizi isteriz. Bunu Zafer Partisi olarak NOT ediyoruz. Sizinle ilgili bu aşamada suç duyurusunda bulunacağız." açıklamasında bulundu.

Özdağ'ın tepki gösterdiği Kariyer.net cevabı;

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Kariyer.net konuyla ilgili resmi hesaplarında basın açıklamasında bulundu. Şirket gönderilen mailin sehven yapıldığını açıkladı.

Kariyer.net'in yaptığı açıklama:

"Kariyer.net olarak 25 yıldır Türkiye’de daha fazla gencimizin iş sahibi olması için çalışan, %100 Türk sermayeli bir şirketiz. Son yaptığımız araştırmaya göre yılda 1,9 Milyon iş arayanın iş bulmasını, evine ekmek götürmesini sağlıyoruz. Platformumuzda her ay yayınlanan 50 binin üzerinde iş ilanını, yasal yükümlülüğümüz gereği ayrımcı ifadeler taşımaması için kontrol etmekteyiz. Bahsedilen ilanda geçen ‘’Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak’’ şartı filtreler tarafından yanlış yorumlandığı için sehven bir dönüş yapılmıştır. Bu konu, hepimizi derinden üzdü ve öğrenir öğrenmez gerekli aksiyonları almak üzere harekete geçtik. Kamuoyunun hassasiyetini anlıyor ve paylaşıyoruz."

Genel Başkan Ümit Özdağ şirket tarafından yapılan açıklamayı "Kariyer.Net tarafından yollanan açıklamayı paylaşıyorum" notuyla sosyal medya hesabından yayınladı.